Mustafa Avcı yazdı, sizde ikna olacaksınız 

Mustafa Avcı yazdı, sizde ikna olacaksınız 
Kırıkkaleli hemşerimiz yazar Mustafa Avcı, ‘İknacı’ isminde dört bölümden oluşan kitabını okuyucularıyla buluşturdu.

HAYALLERİMİN PEŞİNDEN GİTTİM 
Bir şeylere sahip olmaktan çok layık olmanın çok daha önemli olduğuna vurgu yapan Mustafa Avcı, “Bir hayalim var diye başlayan cümleyi nasıl devam ettirmek isterdiniz?’’ diye bana bir soru sorsalar! ‘Kitap yazmak derdim’. Bende hayallerimin peşinden gittim ve kitap yazdım. İknacı,  dört bölümde yazılmıştır. Kitabın birinci bölümünde; İkna ve İletişim, İkinci bölümde; İkna ve Beyin, Üçüncü bölümde; İkna ve Algılar, Dördüncü bölümde; İkna ve Farklı Yaklaşımlar konularına yer verdim. “


İKNAYA BAŞVURDUĞUMUZ GÖZLEMLENMEKTE
“Bu kitap kişisel ikna konusunu çok yönlü anlatmasından dolayı Türkiye’de bir ilk olacak. Genellikle ikna konularında yazılan kitaplar, makaleler, blog yazıları iknayı bir ya da birkaç yönden ele alırken ‘İknacı’ da konu kapsamlı bir şekilde anlatılmıştır.  Hayatımızın her anında, her yerde iknaya başvurduğumuz gözlemlenmektedir. İkna sadece akılla değil aynı zamanda duygularla ve ruhla da iletişim kurma sanatıdır. Temel birtakım teknikler içeren ikna kavramı sadece sözlü değil, sözsüz iletişimde de geçerlidir.”

 
KİŞİYİ İKNA ETMENİN PÜF NOKTALARI
“Bu sebepten ötürü ikna esnasında tüm iletişim araçları kullanılması şarttır. Bu bilgiler ışığında bu ‘İknacı’ kitabını yazma amacım; karşınızdaki kişiyi ikna etmenin püf noktalarını anlatarak iknacıların yetişmesine katkı sağlamaktır. İknacı kitabı şu an da Kule Kitap tarafından yayınlanmış ve dağıtım aşamasındadır. Kitabın türü ise Kişisel Gelişim ve Yönetim ve İş Geliştirme kategorisindedir.  Osmanlı zamanında ayakkabıcılar ayakkabıya dikiş atarken ayakkabı ile konuşurmuş; ‘Seni giyen yanlış yere gitmesin, seni giyenin yolu nefsinden uzak düşsün, Seni giyen hayra yürürsün’ diye söylermiş.  ‘Sözler büyüdür.’ Ben de “İknacı”da sözlerimle aynı duygu, düşünce ve temennilerimi paylaşıyorum” dedi.

MUSTAFA AVCI KİMDİR?
Kırıkkale’de 1978 yılında doğdu. İlk, Orta ve lise öğrenimini Kırıkkale’de tamamladı. Ön lisans eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Maçka MYO Laboratuvar Bölümünde; Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümünde; Yüksek lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Pazarlama Bölümü’nde yaptı. Yüksek lisans bitirme tezini “Kişisel Satışta İkna Teknikleri” konusunda tamamladı. Çalışma hayatına 2002 yılında Tıbbi Mümessil olarak başladı. Ardından ilaç sektöründe çeşitli firmalarda bölge satış müdürü, tanıtım müdürü, ticaret müdürü ve pazarlama müdürü pozisyonlarında görev aldı. Türkiye genelinde birçok dalda hekimlere ve eczacılara ikna çalışmaları ve koçluk yaptı. Kendini yenileyen ve geliştiren bir bakış açısı ile satış birinciliklerine sahip iknacı Tıbbi Mümessiller yetiştirdi. Kariyerine ilaç sektöründe yönetici olarak devam etmektedir. Satış, pazarlama ve eğitim konularında yaptığı çalışmalar neticesinde İzmir Adliye’sinde uzun yıllar ilaç firmaları, tıbbi mümessiller ve ecza depoları konularında bilirkişilik yaptı. Birçok mesleki ve kişisel gelişim eğitim programlarına katıldı. İşini planlı, duyarlı ve empati temelli yapan Mustafa Avcı ilaç sektöründe birçok firmaya halen kişisel gelişim, satış ve pazarlama alanlarında eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir.  Mustafa Avcı çalışmalarına ilk günkü heyecanıyla devam etmektedir. Satış, pazarlama, ikna teknikleri, grafoloji, reiki, kişisel gelişim ve dijital alanda blog yazı denemelerine devam etmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.”

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.