Muhtarlara hizmet içi eğitim

Muhtarlara hizmet içi eğitim
Kırıkkale Valiliğince 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu il genelinde seçilen köy ve mahalle muhtarlarına yönelik hizmet içi eğitim verildi.

Kırıkkale Valiliğince 31 Mart 2019 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucu il genelinde seçilen köy ve mahalle muhtarlarına yönelik hizmet içi eğitim verildi.

Valilik Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Muhtarların mevzuattan kaynaklanan görev ve sorumlulukların anlatıldığı hizmet içi eğitim seminerinin açılışında Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bir konuşma yaptı.

Vali Sezer, yaptığı konuşmada; “ Devletler gelenekleri ile yaşar. Devletin bazı gelenekleri, bazı kurumları o devleti ayakta tutan yegâne unsurlardan bir tanesidir. Bu çerçevede baktığımız zaman ilk akla gelen kurumların bir tanesi de muhtarlıklardır. Muhtarlar devlet ile millet arasındaki köprü ve devletin halka yansıyan en yakın yüzü konumundadırlar.” Dedi.

Devletimize ve milletimize olan borcumuzu, yüklenilen misyon çerçevesinde herkesin yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Vali Sezer, “ Anadolu coğrafyası değerli, zor bir coğrafya ve yükümüz de ağır. Dolayısıyla bu yükün altında bulunan tüm devlet kurumlarında görevli arkadaşlarımızın da çok ağır bir yük ve vazifesi var. Anadolu’nun kapıları bize açıldıktan sonra hiçbir zaman bedel ödemeden bu topraklarda kalmış değiliz. Sürekli bir takım bedeller ödedik. Son 5 yıla geriye dönüp baktığımız zaman bu devletin ne badireler atlattığını görürüz. Bu badireleri birçok dünya devletinin atlatıp, ayakta kalma ihtimali yok. Ama bakıyoruz biz halen ayaktayız. Çünkü biz köklü bir devletiz ve köklü kurumlarımız var.” İfadelerini kullandı.

Muhtarların yerelde en yakın çalışma arkadaşları olacağını kaydeden Vali Sezer “ Sizden ilham alacağız. Vatandaşın nabzını sizinle tutacağız. Mahalle ve köyle ilgili ne problemler varsa bunları tespit etmeniz lazım ”dedi.

Konuşmanın ardından ilgili kurumların yöneticileri tarafından; mevzuatta belirtilen görev, yetki ve sorumluluklar, kamu hizmetlerinin etkin, verimli ve güvenli bir şekilde sunulması, sorunların en kısa sürede yetkili makamlara iletilmesi konusunda yapılması gereken çalışmalara yönelik sunumlar gerçekleştirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.