Montunuzu, botunuzu giyin! Aşırı soğuklar kapıda

Montunuzu, botunuzu giyin! Aşırı soğuklar kapıda
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava tahmin raporlarına göre Kırıkkale hafta sonu, aşırı soğukların etkisi altına girecek. Uzmanlar, aşırı soğuk havalara karşı vatandaşlara uyarılarda bulundu.

CUMARTESİ GÜNÜNE DİKKAT 
Soğuk ve kuru ayaz olarak tabir edilen kış şartlarına maruz kalan Kırıkkale, adeta kar yağışına hasret kaldı. Aşırı soğuk havaların önümüzdeki haftalarda devam edeceği Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporlarına da yansıdı. Yapılan hava tahmin raporunda şu ifadelere yer verildi, “Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan (22.01.2022 Cumartesi) itibaren batı kesimlerden başlayarak bölgemiz genelinde etkili olması bekleniyor.”

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI 
“Önümüzdeki hafta başından (24.01.2022 Pazartesi) itibaren, bölgemizin Karadeniz üzerinden gelecek daha soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, bunun sonucunda bölge genelinde aşırı soğuk hava koşullarının görüleceği tahmin ediliyor.21.01.2022 Cuma günü; Bölgemizde beklenen yağışların, Batı Karadeniz bölümünde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde kar yağışı şeklinde kıyı kesimlerde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.”

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERECEK 
“22.01.2022 Cumartesi günü yağışların; Bölge genelinde yoğun kar yağışı şeklinde tahmin  ediliyor. 23.01.2022 Pazar günü; Bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz’de yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 24.01.2022 Pazartesi gününden itibaren; Karadeniz üzerinden gelecek aşırı soğuk hava nedeniyle bölgemizde görülecek yağışların kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

ÇİFTÇİLERE ZİRAİ DON UYARISI 
“Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27.01.2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları, çığ tehlikesi ve zirai don için vatandaşlarımızın ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel hava tahmin ve uyarı raporlarını takip etmeden önem arz etmektedir” ifadesine yer verildi.
Haber: Volkan Bostancı 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.