Modern çoban

Modern çoban
Yahşihan ilçesi Bedesten Köyü’nde çobanlık yapan Ferhat Gümüşbaş, mesleğine karşı modern yaklaşımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. 

Gazetekale.com Özel Haber

GÖRDÜĞÜM GÜZEL MANZARALARI ÇEKİYORUM
Yahşihan ilçesi Bedesten Köyü’nde 30 yılı aşkın süredir çobanlık yapan Ferhat Gümüşbaş, mesleğine karşı farklı bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Çobanlık mesleğini icra ederken, akıllı cep telefonunu elinden düşürmeyen Gümüşbaş, her fırsatta gördüğü güzel manzaraların ve hayvanlarının fotoğrafını çekmeyi ihmal etmiyor. 7-8 yaşlarından beri bu mesleği yaptığını söyleyen Gümüşbaş, ayrıca çektiği fotoğraflarla bir yandan da hayvanlarının kontrolünü sağlıyor. 

7-8 YAŞINDAN BERİ BU İŞİ YAPIYORUZ
İçinde bulunduğumuz zamanda çobanlık mesleğinin unutulmaya yüz tutuğunu, insanların bu mesleği tercih etmediklerini bu nedenle hayvan sahiplerinin çoban bulmakta zorlandığını belirten Ferhat Gümüşbaş yaptığı konuşmada, “30 yıldır, 7-8 yaşından beri bu işi yapıyoruz. İnek, koyun, sığır güdüyorum. Sevdiğim bir manzara olunca çıkarıp telefonumu fotoğrafını çekiyorum. Ayrıca çektiğim resimlerle hayvanların kontrolünü de yapıyorum. 200 tane koyunum var. Kuzulama dönemi bitti. Koyun kuzu beraber gidiyoruz. Kurban Bayramı’na yetişen kuzularımız var, kısır koyunlarımız var. Nasip olursa onları kurbanda satacağız.” dedi. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.