MKE satılmıyor, özelleştirilmiyor

MKE satılmıyor, özelleştirilmiyor
​​​​​​​AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen’den MKE ile ilgili özel açıklamalar geldi. Başkan Dağdelen, MKE’nin dünü, bugünü ve yarını ile ilgili özel açıklamalarda bulundu ve hedefleri konusunda bilgi verdi.

Başkan Dağdelen, yaptığı açıklamalarda MKE’nin özelleştirilme veya satılmasının söz konusu olmadığını, kâr eden bir kuruluş olduğunu, Kırıkkale ve Türkiye’nin de iftihar kaynağı olduğunu belirtti. Kırıkkale ve Türkiye’nin göz bebeği olan, Savunma Sanayii’nin en önemli kuruluşu olmayı sürdüren, istihdam kaynağı olmaya devam eden Makine Kimya Endüstrisi Kurumu ile ilgili son zamanlarda ortaya atılan “satılacak, özelleştirilecek veya kapanacak” söylentilerine ilişkin olarak AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Nuh Dağdelen özel açıklamalarda bulundu ve hemen herkesin merak ettiği konularda detaylı detaylı bilgiler verdi. MKE Genel Müdür Vekili Mehmet Ünal ile kurumun Genel Müdürlüğü’nde bir görüşme yapan Başkan Dağdelen, Ünal’dan kurumun durumu ve kamuoyundaki iddialar konusunda bilgiler alarak bunları Kırıkkale ve Türkiye kamuoyu ile paylaştı.

DAĞDELEN MKE’Yİ ANLATTI

Kurumun yapısı, üretim kapasitesi ve çeşidi, kârlılık durumu, geleceğe yönelik vizyonu ve 2023 vizyonu hakkında Genel Müdür Vekili Mehmet Ünal’dan edindiği bilgilere göre açıklamalarda bulunan Başkan Dağdelen, “MKE Kırıkkalemizin ve Türkiyemizin iftihar kaynağıdır. Satılması, kapanması veya özelleştirilmesi söz konusu bile değildir. Zarar eden bir kurum değildir. Özellikle 2015 yılından bu yana yapılan AR-GE çalışmaları ve yatırımları ile teknolojisini yenilemiş, üretim kapasitesi ve çeşidini artırmış, 60 kadar ülkeye ihracat yapar bir konuma gelmiş, Savunma Sanayii’nin lokomotifi bir kurumdur. Bu güzide kurumumuzla ilgili çıkarılan söylenti ve dedikodular bizleri üzmektedir. Olumsuz bir durum söz konusu değildir. Kamuoyu ve değerli hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. MKE’mizin ülkemizin 100. Kuruluş yıl dönümü olan 2023 vizyonuna uygun çok özel hedef ve planları bulunmaktadır” dedi.

“ÖZELLEŞTİRME SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL”

MKE’nin durumu, eşleyişi, fabrikaların yapısı, üretim çeşitleri, kapasitesi, teknoloji yenilemeleri, AR-GE çalışmaları ve geleceğe yönelik vizyon perspektifi konularında bilgiler veren Başkan Dağdelen, “En başta şunu belirtmekte fayda var; Makine Kimya Endüstrisi Kurumu Kırıkkalemiz ve Türkiyemizin göz bebeği ve iftihar kaynağıdır. Böyle olmaya da devam edecektir. Kamuoyunda son zamanlarda bu güzide kurumumuzla ilgili olarak çıkarılan söylentileri biliyoruz, iddia edildiği gibi bir şey söz konusu değildir. Bunlar bizleri üzmektedir. MKE Kurumu, Savunma Sanayiine 6 ana branştaki fabrikası ile üretim ve imalat yapmaktadır. Bunun içinde çelik üretiminden mühimmat üretimine, silah ve tüfek üretiminden küresel baruta kadar bir çok yatırım ve imalat çeşidi yer almaktadır. Kırıkkale’de olduğu gibi Ankara ve Çankırı’da da üretim ve imalat yapan fabrikaları yer almaktadır.

“EN ÖNEMLİ İHRACATÇI KURULUŞTUR”

MKE Kurumu kendi bünyesindeki üretiminin yanı sıra Roketsan, Mercedes Benz Türk AŞ, Kırıkkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKNOPARK), Silah İhtisas OSB gibi iştiraklerle ortak çalışma yürütmektedir. OSB ve TEKNOPARK’ta ortaklığı bulunmaktadır. Kurum bünyesinde toplamda 5600’den fazla personel istihdam edilmektedir. Mühendis, Teknisyen, memur, işçi, güvenlik kadrolarında istihdam sağlanmaktadır. Güçlü bir AR-GE Merkezine sahiptir. Teknolojisi sürekli yenilenmektedir. Teknolojiye, araştırma ve geliştirmeye büyük önem verilip, çok ciddi yatırımlar yapılmaktadır. 2015-2019 yılları arasında üretim, imalat, satış ve ihracat konusunda çok ciddi ilerlemeler kaydedilmiştir. Dünyanın farklı bölgelerinde 60 kadar ülkeye ihracat gerçekleştiren bir kurumdan bahsediyoruz. Kırıkkalemiz ve ülkemizin ekonomisine büyük bir katkı sağlamaktadır. Bu durumdaki bir kurumdan “özelleştirme” ile bahsetmek doğru değil. Mesela 2019 yılı için olağanüstü büyük planlamalar yapılmış durumdadır. Bu planlar dahilinde ilerlemeler devam ediyor. Planlamalar hem teknoloji yenilenmesi, hem AR-GE ve hem de üretimle ilgili olup, aynı zamanda da ihracata yönelik olumlu gelişmeler içermektedir” dedi.

“FABRİKALARI YENİLENİYOR”

MKE Kurumu’nun her anlamda sağlam bir yapısı olduğunun altını çizen Başkan Dağdelen, kurumla ilgili bilgiler vermeye devam etti ve “Kurum, teknoloji yenilenmesi ve geliştirilmesinin yanı sıra  bünyesindeki fabrikaları geliştirmeyi de sürdürmektedir. Mesela patlayıcı depoları yenilenmektedir. Yeni çelik üretim hattı oluşturulmaktadır. Tapa üretim hattı yenilenmektedir. Barut üretim hattı keza yenilenmektedir. 7.65 mm fişek üretimi hattı da yenilenme kapsamındadır. Kurum üretiminin yanı sıra fabrikalarının standartlarını yükselten bir konumdadır” diye konuştu.

“BİZLERİ GURURLANDIRACAKTIR”

Kurumun zarar etmediğini de söyleyen Başkan Dağdelen, “MKE Kurumu’nun genel hatlarıyla durumu böyledir. Ayrıca zarar eden bir kurum da değildir. Tam tersi 60 ülkeye ihracat yaparak kâr eden bir duruma gelmiştir. Bütün bunların yanı sıra tertemiz bir kurumdur MKE. Bunu şu anlamda söylüyorum; MKE’nin ne kamu ne de özel sektöre borcu yoktur. Yani bu anlamda temiz bir kurumdur. Zarar etmiyor ki böyle bir söylenti çıksın. MKE, Uluslararası Savunma Sanayii anlamında Türkiye’nin işbirliği yaptığı en önemli kuruluşlardan da birisidir. MKE Kurumu 2023 Türkiye vizyonuna uygun hedefleri olan bir kurumdur. AR-GE’si ile, yan sanayii ile, iş hacmi ile, ihracatı ile Türkiye’nin 100. Yılına inşallah damgasını vuracak en önemli kurumdur. Bu haliyle bizleri gururlandıracaktır” dedi.

“GÜVEN VEREN BİR KURUMDUR”

Kurumla ilgili çıkarılan söylentilerin asılsız ve maksatlı yapıldığının altını çizen Başkan Dağdelen, kurumun zarar etmediğini, özelleştirme veya satılmasının söz konusu olmadığını, kapanmayacağını, 60 ülkeye ihracat yaptığını, teknolojisini sürekli yenilediğini, AR-GE yatırımlarına büyük önem verdiğini, uluslararası Savunma Sanayii konusunda Türkiye’nin en önemli kuruluşu olduğunu, Türkiye’nin 2023 vizyonuna göre büyük yatırımlar yaptığını, ciddi anlamda istihdam kaynağı ve ekonomiye büyük katkı sağladığını, yan sanayiine büyük destekleri olduğunu ve katkı sağladığını ifade ederek, “Biz böyle bir kurumdan bahsediyoruz. Kırıkkaleliler olarak bizim ve Ülkemizin iftihar kaynağından bahsediyoruz. MKE bizim gurur kaynağımız ve göz bebeğimizdir. Kimse hiçbir konuda endişelenmesin. Kamuoyu müsterih olsun. MKE’miz geleceğe güven ve gururla bakmamıza vesile olan bir kurumdur” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.