MKE’nin A.Ş. olması TBMM’de kabul edildi

MKE’nin A.Ş. olması TBMM’de kabul edildi
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun anonim şirkete dönüştürülmesiyle ilgili kanun teklifi, TBMM tarafından kabul edildi. 

KANUN TEKLİFİ, MECLİS KOMİSYONU TARAFINDAN KABUL EDİLDİ
Bir süredir kamuoyunda sıkça gündeme gelen ‘MKE’nin anonim şirkete dönüştürülmesi’ konusu bugün TBMM’de görüşüldü. Meclis Genel Kurulu’na sunulan kanun teklifi, Meclis Komisyonu tarafından kabul edildi. 

YENİ MADDE EKLENDİ
Bir süredir gündemde olan başta Kırıkkaleli vatandaşlar olmak üzere, tüm vatandaşları yakından ilgilendiren Makine ve Kimya Kurumu’nun anonim şirkete dönüştürülmesi konusu, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Vatandaşlar tarafından özelleştirme eleştirileri ile karşılaşılınca kanuna yeni bir madde eklendi. Eklenen yeni madde ile şirketin hiçbir varlığının devredilemeyeceği belirtildi. 

NELER YAŞANDI?
MKE’nin anonim şirketi olması söylentilerinin ardından CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal açıklamalarda bulunmuş ve “İşçi kardeşlerimizin hakkını savunacağız. MKE Kırıkkale’dir, Kırıkkale MKE’dir.” demişti. Önal’ın sözleri üzerine AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can MKE ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve “MKE’de herhangi bir özelleşmeye yapılmayacak, hem devlet garantisinde olacak hem de özel bir şirket gibi rahat hareket edebilecek.” ifadelerini kullanmıştı. 

MİTİNG DÜZENLENDİ
Can’ın bu açıklamasına karşılık olarak Önal, “Bazı siyasetçilerin MKE özelleşmeyecek özerk yapıya kavuşacak açıklamaları doğru değildir” şeklinde karşılık verdi. Önal daha sonra Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı’nda, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bazı CHP'li milletvekilleri, Demokrat Parti (DP) Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın’ın da katıldı bir miting düzenledi. Önal düzenlenen mitingde, Kırıkkaleli vatandaşlara "Geleceğine Sahip Çık, MKEK'e Sahip Çık" sloganıyla seslendi. 

CAN’IN AÇIKLAMALARI
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise düzenlenen mitingden birkaç gün sonra konuya ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. AK Parti İl Binasında konuşan Can, “MKE kesinlikle özelleştirilemez. Bizim yaptığımız Hazinenin mülkiyetinde bir anonim şirketi kurmak. Özeti budur." dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.