Milletvekili Can, vatandaşın sorunlarını dinledi

Milletvekili Can, vatandaşın sorunlarını dinledi
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ve AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan; İl Başkanlığı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kırıkkale'nin yatırımlarını takip ettiklerini dile getiren Can, güzel gelişmeler yaşandığını ifade etti.

“KORONAVİRÜS TOPLANTILARI ENGELLİYOR”
Uzun bir aradan sonra Ak Parti İl Başkanlığı'nda 'Halk Günü' düzenleyen AK Parti Milletvekili Ramazan Can, vatandaşların istek ve taleplerini dinlerken, diğer yandan da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Can; “Uzun bir aradan sonra il başkanımızın da talebiyle, koronavirüsten dolayı ertelediğimiz halkla buluşmalarımıza devam ediyoruz, uygun bulduğumuz ortamda da devam edeceğiz. Bugün de toplantımıza nispeten ilgi var ama koronavirüs bu durumu etkiliyor. Tüm bunları düşünüyoruz ama bir yerden de başlamak lazım. İl başkanlığımıza da teşekkür ediyorum bu hassasiyetinden dolayı.” şeklinde konuştu.

50 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Kırıkkale’nin yatırımlarını, sürekli olarak takip ettiklerini ve Kırıkkale’nin güzel hizmetler aldığını belirten Can; “Kırıkkale ile ilgili birkaç problem vardı onları da çözüyoruz, takip ediyoruz. Birincisi, yaklaşık 50 milyon liralık bir yatırım olan; 3 bin 500 kişilik spor kompleksi. Bu spor kompleksinin içerisinde basketbol sahası, yüzme havuzu, hentbol, voleybol sahaları ve yürüyüş parkuru oluşturmayı düşünüyoruz ve bütçeye de girdi, hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Can, eski adliye binasından meydana kadar olan bölgenin de kültür ve kongre merkezi, fuar alanı şeklinde düşünüldüğünü ve çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını, bunun için Kültür Bakanlığı’na teklif gittiğini belirtti. Açıklamasına devam eden Can; “Uzun vadede, Türk Telekom ve İl Emniyet Müdürlüğünün bulunduğu bölgeyi de geniş bir perspektifte ele alarak meydana katmayı düşünüyoruz. Diğer taraftan Kırıkkale’miz için yeri çok ayrı olan Kırıkkale Lisesini de başka bir yere taşıyıp, bu bölgeyi de MKE Parkı’yla buluşturmayı düşünüyoruz ve süreci Belediye Başkanımız ve Valimizle takip ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

DOĞAL GAZ SORUN OLMAKTAN ÇIKACAK
Kırıkkale’nin ilçelerindeki doğal gaz sorunu çözmek için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini belirten Can, Delice ve Çerikli’nin doğal gaz ile buluşmasının ardından Çelebi için de en kısa zamanda müjdeli haberi vereceklerini açıkladı. Can, yıl içerisinde Sulakyurt ve Karakeçili ilçeleri haricinde tüm ilçelerin doğal gazla buluşacağını ve bu iki ilçe için de sürecin takipçisi olduklarını ve doğal gaz kullanımını yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

“TÜRKİYE, BÖLGENİN PARLAYAN YILDIZI OLDU”
Kırıkkale ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından genel ülke durumuna değinen Can, “Pandemi sürecinde dünya ekonomileri hep daralıyor. Dünya ekonomilerinin tedarik zincirinin düştüğü bir yerde Türkiye bu durumdan güçlenerek çıktı adeta. Türkiye dünyadaki gibi kötü durumlar yaşamadı çünkü güçlü bir sağlık altyapımız var. ‘Şehir Hastaneleri’ne ne gerek var’ diyenler vardı ama gerekliliğini herkes görmüş oldu. Bütün bu periyotta Türkiye bölgenin parlayan yıldızı oldu. Evet, ekonomiyi sarstı ama buna göre Türkiye üreten bir ülke olduğu için ayakta kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Doğu Akdeniz’de her türlü emperyalist güçlere rağmen savaş gemilerimizin eşliğinde itibarlı bir Türkiye olarak sismik araştırmalarımıza devam ettik. Aynı zamanda Karadeniz’de doğal gaz bulduk. Bunun yanında İHA ve SİHA’larımızla beraber Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olduk ve Karabağ’daki zulme son verdik. Türkiye şu an sadece vatandaşlarımızın değil dünyadaki tüm mazlumların hamisidir.” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ”
Pandemi sürecinde esnafların yaşadığı sıkıntıları yakından takip ettiğini ve sıkıntıların asgari seviyeye indirilmesi için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Can, vatandaşın her zaman yanında olduklarını ve bu çerçevede kaynakları arttırmaya çalıştıklarını vurguladı.

“SİVİL BİR ANAYASA HAZIRLAYACAK İRADE MEVCUT”
Can, yeni anayasa çalışmalarına yönelik olarak da 1982 Anayasası'nın darbe rejiminin ürünü olduğunu ve sivil inisiyatifin olmadığını vurguladı. “Sivil bir anayasayı hazırlayacak milli irade mevcuttur. TBMM'de de 600 milletvekilinin bu gücü vardır. Ne demek ‘TBMM kurucu irade değildir, anayasa hazırlayamaz.’ Böyle bir anlayış olabilir mi? Anayasa için illa darbe mi yapmak lazım, illa darbe yapan askerlerin mi anayasa hazırlaması lazım. Türkiye'yi bu utançtan kurtarmak lazım.” dedi. 

TALEP VE SORUNLAR DİNLENDİ
Kırıkkale Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ise uzun bir aradan sonra halk günü toplantılarına başladıklarını ve vatandaşların taleplerini yerine getirmek için maske ve mesafe şartıyla aralıklı olarak toplantıların gerçekleşeceği belirtti.   Can ve Kaplan, basın açıklamasının ardından vatandaşların talep ve sorunlarını dinledi.
 


6026682213d1c-ramazan can (1).jpeg

602668222c4c4-ramazan can (2).jpeg

6026682291979-ramazan can (3).jpeg

60266822ee7b2-ramazan can (4).jpeg

602668234a9cb-ramazan can (5).jpeg

60266823a5d04-ramazan can (6).jpeg

602668241db57-ramazan can (7).jpeg

6026682496f45-ramazan can (8).jpeg

60266824e3d7b-ramazan can (9).jpeg

6026682538b66-ramazan can (10).jpeg

60266825866ad-ramazan can.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.