Milletvekili Can, scooter kullanıma ilişkin açıklama yaptı

Milletvekili Can, scooter kullanıma ilişkin açıklama yaptı
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, TBMM Başkanlığı’na sunulan scooter kullanımına ilişkin yasa teklifi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Can, konuya ilişkin yaptırımların komisyonda tartışılacağını belirtti.

TBMM’YE 37 MADDELİK YASA TEKLİFİ SUNULDU
AK Parti tarafından TBMM’ye çevre düzenlemelerine ilişkin 37 maddelik bir yasa teklifi sunuldu. Teklif ile birlikte ‘elektrikli scooter’ ve ‘bisiklet şeridi’ kavramları yasaya eklenirken, ‘bisiklet yolu’ kavramı yeniden tanımlandı. TBMM’ye sunulan teklifte imzası bulunan Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can ise, yapılan toplantının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

“TANIMLAR VE KURALLAR KANUNLA BELİRLENİYOR”
Elektrikli scooter kullanımının kurallara bağlanacağını aktaran Milletvekili Can, “Kurallara bağlanıyor ve tanımlar getiriliyor. Bisiklet şeridi nedir bir tanımı var mı, scooter nedir, nasıl ve kimler tarafından kullanılır tüm bunlar kanunla belirleniyor.” dedi.

“15 YAŞINI DOLDURMA ŞARTI ARANACAK”
Scooter nerede ve nasıl kullanılacağı ile iligili bilgiler veren Cani, "Bisikletin nerede nasıl kullanılacağı, Karayolları ve Trafik Kanunlarında yapılacak değişikliklerle belirlenecek. Örneğin elektrikli scooterlar, şehir içinde hız sınırı 50 kilometrenin üzerindeki yollarda kullanılamayacak, şehirlerarası yollarda, otoyollarda kullanılmayacak. Dolayısıyla elektrikli ve scooter bisikletlerin kendine ait bir düzenlemesi olacak. Elektrikli scooterların kullanılmasına trafik ve yol güvenliği sağlanacak şekilde düzenlemeler yapılacak. Güvenlik öncelik olmak kaydıyla; yayalar gerektiğinde scooter ve bisiklet yollarını kullanacak. 15 yaş sınırı var. Scooter kullanabilmek için 15 yaşını bitirmiş olma şartı aranacak. Artık bu araçlarla sırtta taşınabilir kişisel eşya dışında yük taşınmayacak." dedi.

“HERKES BU SCOOTERLARI KULLANAMAYACAK”
Şuan için konuya ilişkin herhangi bir kanunun olmadığını bu nedenle alt yapının yetersiz olduğunu belirten Can, scooter kullanımına ilişkin kuralların ve yasakların bunların akabinde uygulanacak olan yaptırımların komisyonda tartışılacağını belirtti. 15 yaşın hukuki bir yaş olduğunu belirten ve bu nedenle kullanım yaşının 15 olarak sunulduğunu belirten Can, “15 yaş hukuki bir yaştır. Ceza hukukunda ceza ehliyeti yaşıdır. Bu nedenle TBMM’ye sunulan teklifte kullanım yaşı 15 olarak belirlendi. Herkes bu scooterları, elektrikli bisikletleri kullanamayacak.” ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.