Millet Bahçesinin İlk Fidanını Başkan Saygılı Dikti 

Millet Bahçesinin İlk Fidanını Başkan Saygılı Dikti 
Kırıkkale Millet Bahçesi’nin yapımı devam ederken, çalışmaları yerinde inceleyen Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, mevcut ağaçlara ek olarak bahçesinde 15 bin 326 ağaç ve yeşil alanlar yer alacağını belirtti. 

15 BİN 326 AĞAÇ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 500 bin metrekare alana sahip Millet Bahçesi projesinin çalışmaları sürüyor. Başkan Saygılı, "Daha çok yeşil" anlayışı doğrultusunda Kırıkkale'de hayata geçirilen projeyi yerinde inceledi. Kırıkkale'de, Millet Bahçesi projesi, içerisinde barındıracağı yeşiliyle, millet kıraathanesiyle, yürüyüş, koşu parkurlarıyla, bisiklet yoluyla, dinlenme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak. Çocuk oyun alanlarının ve bitki müzesinin olacağı millet bahçesinde 15 bin 326 ağaç ve yeşil alanlar yer alacak. 

“BİNLERCE AĞAÇ DİKİLİYOR”
Sosyal donatıların yer alacağı Millet Bahçesi’nde tema bahçeleri, çiçekli bitkiler ile buluşacak, vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek. Türkiye'nin gözde millet bahçelerinden bir tanesi olacağını ifade eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, çalışmaları incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, bahar mevsimine kadar çalışmaların tamamlanacağını söyledi. Millet bahçesi çalışmaların hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Saygılı, "Türkiye’deki millet bahçelerinden bir tanesi Kırıkkale'de, Kızılırmak'ın kenarında yapılıyor, çok hızlı ilerliyor. Müteahhit firmayı da tebrik ediyorum. Artık bitki çalışmalarına başlanıldı. Daha önce burası yeşil olan bir bölgeydi. Ama bunun üzerine tekraren binlerce ağaç dikiliyor, yeşil sayısı artıyor. İçerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları, küçük evcil hayvanlar için bir hayvanat bahçesi, endemik bahçeler içerisinde yer alan botanik bahçe olacak" dedi.

“ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR”
Kırıkkale Millet bahçesinin gözde Millet Bahçelerinden bir tanesi olacağını ifade eden Başkan  Saygılı, "Çalışmaların son sürat devam ediyor. Bu sene yapı kısımları biter. Kısmet olursa da bahar mevsiminde halkımız buradan faydalanmaya başlar. Büyük bir keyif alacakları bir millet bahçesi olduğunu düşünüyorum. Memleketimize, Kırıkkale’mize, şehrimize hayırlı olsun. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımız, seçim vaatlerinde Millet Bahçelerinin bütün şehirler için taahhütte bulunmuştu. Bunların hemen hemen hepsinde gerçekleştirmeye başladı. Şu anda bitenler var. İnşaatları son aşamaya gelenler var. Vermiş olduğumuz taahhütlerimizi eksiksiz yerine getiriyoruz projenin hayata geçirilmesi için destek sağlayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve TOKİ'ye teşekkür ediyorum" ifadelerini 
 


61769999dfb2d-millet (8).jpeg

6176999a09c33-millet (1).jpeg

6176999bae246-millet (2).jpeg

6176999bc5e81-millet (3).jpeg

6176999caec28-millet (4).jpeg

6176999d06bc9-millet (5).jpeg

6176999e037b1-millet (6).jpeg

6176999e4f5fa-millet (7).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.