MHP’li Öztürk’ten TBMM’de anlamlı davet

MHP’li Öztürk’ten TBMM’de anlamlı davet
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk; TBMM’de bir açıklama yaparak, ‘sigarayı bırakma’ çağrısında bulundu.

TBMM’DEN ÇAĞRIDA BULUNDU: TOPLUMSAL SEFERBERLİK OLSUN
Sigarayı bırakma konusunda TBMM’de ‘Toplumsal Seferberlik” çağrısı yapan MHP’li Öztürk; “Günümüzde tüm dünyada; uyuşturucu, alkol, sigara ve tütün mamullerine bağımlılık yaşı giderek düşmektedir. Araştırmalar göstermektedir ki, bağımlılıktan kurtulmak daha zorken, başlamamak daha kolaydır. Bu bakımdan geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi; bu illetlerden uzak tutmak adına biz ebeveynlere büyük sorumluluk ve görevler düşmektedir. Özellikle ergenlik çağındaki gençlerimizin anne ve babaları daha dikkatli olmalı ve yine yüz yüze eğitim başladığında okul yönetimi ile öğretmenlerimizin duyarlılığı da en üst seviyede olmalıdır. Genellikle arkadaş çevresinde başlayan kötü alışkanlıklar konusunda hem ebeveynler, hem de öğretmenlerimiz bu tip kötü alışkanlıklar hakkında bilgilendirme yapmalı, yalancı özendiricilerden arkadaş da olsa uzak durulması gerektiği muhakkak çocuklarımıza ve gençlerimize anlatılmalıdır. Ben TBMM’den; uyuşturucu, alkol, sigara ve tütün mamullerine bağımlılıkla mücadele konusunda toplumsal bir seferberlik çağrısında bulunuyorum. Hepimiz elimizi taşın altına koyabilirsek, gençlerimizi, çocuklarımız uyararak, gerekli sağlıklı bilgilendirmeyi yapabilirsek, bağımlılıkla mücadelede daha büyük başarı elde edebiliriz” dedi.

BIRAKINCA NELER OLUYOR
Özellikle sigarayı bırakınca insan vücudundaki iyileşmelere de açıklamasında değinen Öztürk; “Araştırmalara göre; sigarayı bırakmaya sadece sağlık yönünden baktığımızda; bıraktıktan 2 saat sonra nikotin vücudu terk etmeye başlamakta, 6 saat sonra kalp atış hızı ve kan basıncı düşmektedir. 12 saat sonra sigara dumanından kaynaklanan zehirli karbonmonoksit kan dolaşımından temizlenmekte ve ciğerlerin daha iyi çalışmaya başlamaktadır. 2 gün sonra tat ve koku alma daha netleşirken, 2-12 hafta içinde kan dolaşımımız iyileşmektedir. 5 yıl içinde ise kalp krizi riski yarı yarıya azalmaktadır. Sağlıklı bir beden ve yaşama sahip olmak için sigarayı bırakmaya bir kez daha tüm vatandaşlarımızı davet ediyor, gösterecekleri duyarlılık ve kararlılık için şimdiden tebrik ediyorum.” dedi.

HEM PARAMIZ, HEM SAĞLIMIZ GİTMESİN
Açıklamasını eski bir sigara kullanıcısı olarak yapığını sürdüren milletvekili Öztürk; “Bugün hemen hemen her mecrada sigaranın hem maddi, hem manevi zararlarını görüp, okuyabiliyoruz. Günlük paketi 16 TL olan ve ortalama 1 paket sigara içen vatandaşımız; eğer hiç zam gelmediği kabul edilirse ayda 480 TL, yılda 5 bin 760TL ve 10 yılda 57 bin 600 TL sigara parası vermektedir. Sigaraya verilen bu kadar büyük rakamlar yetmiyormuş gibi; sağlımız da yıllar içerisinde elimizden yitip gitmektedir. Sigara; akciğer rahatsızlıkları ve KOAH başta olmak üzere, kalp ve damar hastalıkları, midede gastrit, ülser ve mide kanseri, ağız, damak, gırtlak kanserleri ve daha nice kötü hastalıklara neden olabilecek yaklaşık 4 binden fazla kimyasal içermektedir.” diyerek, bu kötü alışkanlığın insanı hem cüzdanından, hem sağlığından ettiğini vurguladı.

YETER Kİ SEN İSTE BIRAKMAK MÜMKÜN
TBMM’deki açıklamasında sigara ve diğer tütün mamullerini bırakmanın, sanıldığı kadar zor olmadığını belirterek devam eden MHP milletvekili Öztürk; “Yaklaşık 1 yıl önce sigarayı bırakan biri olarak bu açıklamaları yapıyorum. Bir yıl önce sigarayı bırakmaya karar verdiğimde, hayatımın en doğru ve sağlıklı kararını verdiğimi hiçbir zaman unutmuyorum. Üstelik sigara veya diğer tütün mamullerini rahatlıkla, kolay bir şekilde bırakabilmemiz için Sağlık Bakanlığımızın ve diğer sivil toplum örgütlerimizin çok büyük destek ve katkıları var. Burada geriye sadece, niyet kalıyor. Bu açıklamam vasıtasıyla sigara ve tütün mamullerini kullanan tüm vatandaşlarımıza seslenerek, gelin öncelikle kendiniz, sağlığınız için, sonrasında aileniz ve sevenleriniz için, gelin sigarayı bırakmaya karar verin ve bir adım atın. Bu adımınızda yalnız kalmayacaksınız.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.