MHP’li Öztürk, “Kırıkkale’nin yakın zamanda normale döneceğine hepimiz inanmalıyız”

MHP’li Öztürk, “Kırıkkale’nin yakın zamanda normale döneceğine hepimiz inanmalıyız”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk mart ayı itibariyle başlayacak olan kademeli normalleşme hakkında TBMM’de bir açıklama yaptı. Öztürk, açıklamasında Kırıkkale’nin yakın zamanda normale dönmesi için tedbirleri elden bırakmamak gerektiğini vurguladı.

GAZETEKALE.COM / HABER MERKEZİ

“NORMALLEŞMEYE KIRIKKALE ÖNCÜLÜK ETSİN”
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk TBMM’de bir açıklama yaparak; Türkiye’nin korona virüsle mücadelede 1 Mart'tan itibaren 'yerinde karar' dönemine geçeceğini ve bu kapsamda illerin verilere göre 4 gruba ayrıldığını, Kırıkkale’nin de düşük riskli iller arasında yer almasını çok istediğini belirtti.

“KIRIKKALE ESNAFINI DÜŞÜNEREK 1 MART’A KADAR TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYALIM”
MHP’li Öztürk TBMM’de yaptığı açıklamasında; esnaf ve sanatkârımızın bir an önce eski işlerine dönebilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kırıkkale’mizde ocak sonu itibariyle 15 odaya kayıtlı 7 bin 476 esnaf ve sanatkârımız bulunmaktadır. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, Kırıkkale’de de korona virüs salgını ile mücadeleden etkilenen esnaflarımız, özellikle de çay ocakları, kahvehaneler vardır. Hükümet pandemi sürecinde tüm imkânlarıyla esnaf kardeşlerimizin sorunlarını en aza indirmek adına farklı destek mekanizmaları devreye sokmuş ve önümüzdeki süreçte gelişmelere göre de esnaf ve sanatkârımızın yanında olmaya devam edecektir. Yakın zamanda Bilim Kurulu’nun aldığı kararla 1 Mart itibariyle Türkiye’nin normalleşme sürecine iller bazında girebileceği açıklanmıştır. Ancak Kırıkkale 15-21 Şubat haftasında halen yüksek riskle iller (100 bin kişide 47 vaka) arasında yer almaktadır.” diyerek, bu rakamların düşebileceğini ifade itti.

“KIRIKKALE’NİN YAKIN ZAMANDA NORMALE DÖNECEĞİNE HEPİMİZ İNANMALIYIZ”
Milletvekili Öztürk; “Başta, ekonomimizin direği olan esnaf ve sanatkârımızı düşünerek daha sorumlu hareket etmeliyiz. Etmeliyiz ki; 1 Mart olmasa bile, 7 Mart’a kadar mevcut rakamların düşmesi ve Kırıkkale’nin bir an önce normal hayata geçebilmesi için, hepimiz üzerimize düşeni yapabilmeliyiz. Böylelikle uzun süredir şartları ağırlaşan esnaf ve sanatkârımızın, çay ocaklarımızın ve kahvehanelerimizin çarkları yeniden dönebilecek, hemşehrilerimiz de özlem duydukları kısıtlamasız hayatlarına dönebileceklerdir. Esasen Kırıkkale zaten pandemi sürecinde kurallara uymaya özen gösteren örnek illerimizin başında gelmektedir. Rakamların aşağıya düşmesi için yapmamız gereken biraz daha gayret ve sabır göstermek olacaktır. Maske, mesafe ve hijyen kuralına daha fazla itina gösterilmesiyle, inanıyorum ki, mevcut rakamlar aşağıya inecek ve ‘düşük riskli il’ kapsamına giren Kırıkkale eski günlerine dönecektir.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.