Meteoroloji'den 'yüksek sıcaklık' uyarısı

Meteoroloji'den 'yüksek sıcaklık' uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu raporunda tüm yurt için aşırı sıcak hava uyarısında bulundu.  Son hava tahmin raporlarına göre sıcaklıkların 4 ile 6 derece daha artış göstereceği belirtildi.

KIRIKKALE VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, tüm yurtta artacak sıcaklıklar için uyarılarda bulundu. Son rapora göre önümüzdeki bir haftalık süreçte ülkemiz genelinde sıcaklıkların artmaya devam ederek, hafta sonuna kadar batı ve güney kesimlerde mevsim normallerinin 4 ilâ 6 derece üzerinde, hafta sonu ise tüm yurtta 6 ilâ 10 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Yurt genelinde etkili olan sıcak hava Kırıkkale'de de kendini iyice göstermiş durumda. Kırıkkale'de mevsim normallerinin 10 ila 12 derece üzerine çıkması bekleniyor.

ZORUNLU OLMADIKÇA ÇIKMAYIN

Kırıkkale Valiliğinden yapılan açıklamada "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; halen bölgemizde mevsim normallerinin 4 ilâ 8 °C üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının, zamanla artışını sürdürerek mevsim normallerinin 10 ilâ 12 °C üzerine çıkması, hafta ortasından itibaren kuzeybatı kesimlerden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde azalması bekleniyor.”

GEREKLİ TEDBİRLER ALINMALI

“Kurban Bayramı süresince en yüksek hava sıcaklıklarının, Kırıkkale'de 38-40 °C civarında olacağı tahmin ediliyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyretm i beklenen hava sıcaklıkları nedeniyle; güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir” denildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.