Mescid-i Rağbet Camii Yükseliyor

Mescid-i Rağbet Camii Yükseliyor
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesini ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

KÜLLİYE HAKKINDA BİLGİ ALDI

Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği ile hayırsever vatandaşların katkılarıyla inşa edilen Mescid-i Rağbet Camii ve Külliyesi yükseliyor. Cidde Başkonsolosluğu Basın Ateşesi ve Rağbet Gençlik Eğitim İlim, Kültür Yardımlaşma, Dayanışma, Cami Yaptırma, Koruma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Bahattin Akyön tarafından Vali Sezer´e bitme aşamasına gelen Külliye hakkında bilgi verdi.

GENÇLİK MERKEZLERİ OLUŞACAK

Akyön, Rağbet Külliyesi hakkında bilgiler vererek, külliyenin tamamlanmasıyla birlikte,300 kişilik erkek ve 100 kişilik bayan mescidi, 225 kişilik taziye salonu, 125 kişilik seminer ve eğitim salonu ve milli ve manevi eserlerin sergileneceği sergi salonu, kırk hadis panoları, kız ve erkekler için ayrı ayrı Kur´an Kursları sınıfları, kütüphane, gençlik merkezinden oluşacağını söyledi.  Onursal Başkan Bahattin Akyön ile Külliyeyi gezen Vali Sezer, Külliye bahçesine fidan dikti daha sonra Mushaf Şerif Kur´an-ı Kerim müzesini ve Asrı Saadet Müzesini gezdi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.