Merkez Bankasına Kırıkkaleli Genel Müdür 

Merkez Bankasına Kırıkkaleli Genel Müdür 
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda kritik bir görev değişimi yaşandı. Merkez Bankası Piyasalar Genel Müdürlüğüne Kırıkkaleli Hakan Er atandı. 

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK 
Bloomberg HT'nin iddiasına göre Hakan Er, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda Piyasalar Genel Müdürü olarak atandı. Merkez bankasında önemli bir görev değişikliği yaşandı. Merkez Bankası'nda Piyasalar Genel Müdürü olarak görevinden ayrılan Doruk Küçüksaraç'ın yerine TCMB Piyasalar Genel Müdür Yardımcısı Hakan Er atandı. Kırıkkaleli olan Hakan Er, bu göreve atanmadan önce TCMB Emisyon Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. 1978 Kırıkkale doğumlu  olan Er, Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu Er, doktorasını ekonomi üzerine yaptı. 

TCMB PİYASALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİ NEDİR?
Para ve kur politikalarına ilişkin işlemlerin gerçekleştirilmesi, ülkenin altın ve döviz rezervlerinin yönetilmesi, Genel Müdürlük bünyesinde gerçekleştirilen işlemlere ilişkin operasyonların yürütülmesi, Finansal piyasaların izlenmesi ve analizinin yapılması gibi kritik görevleri üstlenen birimdeki istifa Merkez Bankası Aralık ayı toplantısı öncesinde piyasaları salladı. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.