Memleket Partisi’nden istifalara yönelik açıklama

Memleket Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı, Genel Başkan Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmesi sonucu basın açıklamasında bulundu.

İNCE’NİN ÇEKİLMESİ, ÜLKE GÜNEMİNE BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerine sayılı günler kala, 4 Cumhurbaşkanı adayından biri olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini açıklamıştı. İnce’nin adaylıktan çekilmesi ülke gündemine bomba gibi düşerken, Memleket Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı’ndan Muharrem İnce’nin çekilmesine ve partide yaşanan istifalara yönelik açıklama geldi. 

“GENEL BAŞKANIMIZIN SONSUZ DESETEKÇİSİYİZ”
Memleket Partili vekil adaylarını meclise sokmak istediklerini belirten Memleket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Kaan Özçam, “Bu süreçte Genel Başkanımız Muharrem İnce’nin, ülkesinin menfaatlerini düşünerek adaylıktan çekilmesinden kaynaklı, bizler gönüllüleri olarak her türlü yanında olduğumuzu bildirmek istiyoruz. Bu süreçteki çalışmalarımızın hiçbir şekilde boşuna gitmesine müsaade etmeyeceğiz. Biz Memleket Partisi olarak ve Atatürkçüler olarak, mecliste yer almak istiyoruz. Vekillerimizi meclise sokmak istiyoruz. Denge partisi olmak istiyoruz ve oradaki olumsuzluklara karşı duracak partilerden bir tanesiyiz. Biz istiyoruz ki; ülkemizin ve memleketimizin geleceğini oluşturabilelim. Genel başkanımızın bu süreçte sonsuz destekçisiyiz.” dedi.

“BİZ BİR YEMEK YA DA SİGARA PARASINA KANACAK İNSANLAR DEĞİLİZ”
Muharrem İnce’nin çekilmesinin ardından kendilerine başka partilerden teklifler gelidğini belirten Memleket Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Ali Akkoyun, “Genel Başkanımızın adaylıktan çekilmesi sonucunda halk arasında, vekillerin de adaylıktan çekildiği yönünde bir dedikodu var. Milletvekilleri halen devam etmektedir. Mecliste bizim de olmamız gerekiyor. Memleket Partisi mecliste olmalıdır. Atatürk’ü savunan, memleket meselesi konuşacak bizler varız. Son iki gündür başka partilerden vekillikler ve teklifler geliyor. Bizler ideolojileri olan bir partiyiz ve fikirlerimizi savunuyoruz. Kimsenin düşüncesinden dönme ve fikrini değiştirme düşüncesi olmadı. Bizler görüştüğümüz kişilere fikirlerimizi aktarıyoruz. Bir yemek ya da sigara parasına kanacak insanlar değiliz ve geleceğimizi kurtarmak istiyoruz. Seçime üç gün kala İYİ Parti ve AK Parti tarafından teklifler geldi. Biz saf değiştirecek insanlar değiliz düşüncelerimiz ve ideolojilerimiz var.” dedi.

"ATATÜRKÇÜLER MECLİSTE OLMASI"
Atatürkçülerin mecliste olması gerektiğini belirten Memleket Partisi Kırıkkale Milletvekili Adayı Alp Eren Açıkbaş, “Geçtiğimiz günlerde ayrılan arkadaşlarımızın ayrılma sebebinin para olması üzücü bir durum. Bizler bu süreçte devam ediyoruz ve Sayın Genel Başkanımız Muharrem İnce, devlet adamı olduğunu göstermiştir. Diğer parti liderleri gibi sayın başkanımız üç defa seçime girmedi. Sayın Kılıçdaroğlu gibi kendini aday göstermemiş ve adaylığını geri çekmiştir. Genel başkanımızın geri çekilmesinin en büyük sebebi biz Memleket Partisi gönüllülerinin zarar görmemesi içindir. Biz istiyoruz ki, Atatürk ilkelerini savunabilecek insanlar olsun çünkü CHP listesinde eski AK Partili çok fazla ve bir değişiklik isteniyor bu değişiklik köklü bir değişiklik olmalıdır. Bunun için de Atatürkçülerin mecliste olması gerekmektedir.” dedi.

Gazetekale Haber Merkezi


645ea1952d6d0.2.png

645ea19532e52.1.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.