Market genelgesi yayınlandı; bazı ürünlerin satışı yasaklandı!

Market genelgesi yayınlandı; bazı ürünlerin satışı yasaklandı!
İçişleri Bakanlığı, tam kapanma sürecinde vatandaşların daha az dışarıya çıkmasını sağlamak adına market genelgesi yayımladı. Genelgede, zincir marketlerde ihtiyaçtan fazlasının satılmaması kararı alındı. 

HAKSIZ REKABETİN ÖNÜNE GEÇİLECEK
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgede, temel gıda, ilaç ve temizlik ürünleri dışındaki ürünlerin marketlerde satışına izin verilmeyeceği belirtildi. Ayrıca, alınan bu kararın tam kapanma sürecinde vatandaşların daha az dışarıya çıkmasını sağlamak ve haksız rekabetin önüne geçmek amaçlı uygulandığı da belirtili.

SATILACAK ÜRÜNLER
İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgenin ardından vatandaşlar hangi ürünlerin satılacağı hangi ürünlerin satılmayacağı konusunda kafa karışıklığı yaşadı. Tüm bu karışıklığa paylaşılan bir tablo ile açıklık getirildi. Tabloda yer alan bilgilere göre satılacak olan ürünler; temel gıda malzemeleri, temizlik ürünleri, hayvan yemi, mamaları ve kozmetik ürünleri olarak belirtildi. Öte yandan kozmetik ürün satışına parfüm ve makyaj malzemelerinin dahil olmadığı bilgisine yer verildi.

SATILMAYACAK ÜRÜNLER
Paylaşılan tabloda, satılmayacak ürünler kategorisinde ise elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, alkollü ürün, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat ve züccaciye ürünleri yer aldı.


609163a5b7241-urun.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.