Liselilerden gönüllü askerlik dilekçesi

Liselilerden gönüllü askerlik dilekçesi
Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi son sınıf öğrencileri, Barış Pınarı Harekâtı’na destek amacıyla Kırıkkale Askerlik Şubesine giderek askere alınmak üzere dilekçe verdiler.

Öğrenciler adına konuşma yapan 12/B sınıfından Mehmet Aydın “Bizler Kırıkkale Şehit Nebi Gündoğan Anadolu Lisesi öğrencisi olarak sınırlarımız dışında devam eden Barış Pınar Harekâtına destek için buradayız.  İlhan kaynağımız Çanakkale 1915 ruhudur. Kalbimiz gönlümüz ve dualarımız cephedeki Mehmetçikle beraberdir.  Konuşmanın ardından öğrencilere ait dilekçeler askerlik şubesi yetkililerine teslim edildi,

MEHMETÇİKELERE DESTEK

Askerlik şubesi yetkilileri öğrencileri bu örnek davranışından dolayı tebrik ettiler ve dilekçeleri üst makama ileteceklerini belirttiler. Okul Müdürü Kemal Erdem, Askerlik Şubesi yetkililerine kendilerini ve öğrencilerinin dilekçelerini kabul etmelerinden dolayı teşekkür etti ve Barış Pınarı Harekâtın öğrencilerin verdiği desteğin önemine vurgu yaptı.

GURUR VE ONUR DUYUYORUR

Müdür Erdem, “Atalarımız 1915’te Çanakkale’de yurdu savunmak için gösterdiği fedakârlığa atıfta bulunarak o yıl Galatasaray Lisesi, Kastamonu Lisesi, Kayseri Lisesi, Sivas Lisesi gibi birçok okulun öğrencilerinin cepheye gidip şehit olmalarından dolayı mezun veremediler..

Müdür Erdem, bu ruhu taşıyan öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi. Öğrenciler program esnasında “Her Türk Asker Doğar” Ne Mutlu Türküm Diyene” sloganları ile heyecanlarını ve desteklerini ifa ettikten sonra program sona erdi.  


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.