Kuvvetli rüzgar uyarısı!

Kuvvetli rüzgar uyarısı!
Meteoroloji genel müdürlüğü 9. Bölge müdürlüğü tarafından Kırıkkale ve bazı bölgeler için kuvvetli rüzgâr uyarısı yapıldı.

Yetkililer, vatandaşların durum hakkında gerekli tedbirleri alması gerektiği uyarısında bulundu.

TEDBİRLER ALINMALIDIR

Türkiye’nin bazı bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, kuvvetli rüzgâra karşı uyarı yapıldı. Konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklamada Yapılan son değerlendirmelere göre; batı kesimlerinden başlayarak ülkemizi etkilemesi beklenen derin alçak basınç merkeziyle birlikte rüzgârın etkili olacağı ifade edildi. Yetkililer, vatandaşların durum hakkında gerekli tedbirleri alması gerektiği uyarısında bulundu

100 KM HIZINDA ESECEK

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İç Anadolu’da Cuma akşam saatleri arasında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/saat); Batı Karadeniz’de Perşembe akşam saatlerinden Cuma sabah saatlerine kadar güney ve güneybatı, Cuma sabah saatlerinden akşama kadar kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (60-90, kıyılarında yer yer 100 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, çatı uçması, ağaç devrilmesi, kar yağışı veya kar örtüsü olan bölgelerde tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.