KÜ Tıp’ta şoke eden bebek ölümü iddiası

KÜ Tıp’ta şoke eden bebek ölümü iddiası
Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde geçtiğimiz gün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. İddialara göre 8 hafta sonra doğması planlanan 7 aylık bebek, hastane personellerinin ilgilenmediği gerekçesiyle hayatını kaybetti. Bebeğin babası Zübeyir Olgun, “Benim canım yandı, başkalarının canı yanmasın. Hastaneden şikâyetçiyim” diyerek, sesini yetkililere duyurmaya çalıştı.

GAZETE KALE/ÖZEL HABER

SAĞLIKTA Kİ BU İDDİA ÇOK KONUŞULACAK

Kırıkkale’de haber alanında fark yaratan Gazetekale.com haber sitesi, Kırıkkale gündeminde ve sağlık alanında çok konuşulacak bir ihmalkârlığın iddiasını daha gözler önüne serdi. Akıllara durgunluk veren sağlıktaki bu iddia, ‘İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?’ sorusunu akıllara getirdi.

İNSAN SAĞLIĞINA BÜYÜK İHMAL!

28 haftalık hamile olan Gülçin Olgun (17), 2 Nisan 2019 Salı günü gece saat 01.00 sularında rahatsızlanarak, 112 acil servis ambulansı ile Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine getirildi. Aile rızasıyla evlenen anne Olgun’un 18 yaşından küçük olduğu gerekçe gösterilerek, acilde bulunan doktorlar doğumhaneye gönderdi. Doğumhanede ki doktorlar ise çocuk acil servisine yönlendirdi.

ANNE OLGUN YOĞUN BAKIMDA

Hastaneye geldiklerinde çocuğun yaşadığından emin olduğunu söyleyen baba Zübeyir Olgun (24), çocuğu ihmalkarlık yüzünden hastanede öldüğünü iddia etti. Serviste doktor olmadığı gerekçesi ile saatlerce oyalandıklarını ifade eden baba Olgun, eşine kendisinin yardımıyla 4-5 saat boyunca serum takıldığını söyledi.

HASTANEYE GELDİĞİMİZDE ÇOCUĞUN YAŞIYORDU

Yaşadığı olay karşısında canı yanan bebeğin babası Olgun, başından geçen olayları Gazetekale.com’a anlattı. Baba Olgun, “2 Nisan Salı günü gece saat 02.00-02.30 civarlarında eşim rahatsızlandı. Bizim ilk çocuğumuz. Ambulans ile 03.30 civarında hastaneye geldik. Sabah 7.30-08.00'a kadar hiçbir müdahale edilmedi taktıkları serumu dahi kendileri oturarak bana tutturdular. Hiçbir müdahale olmadı. Ben hakkımı arıyorum. Bütün yetkililerin duymasını istiyorum. Ve buradaki bütün görevlilerden, herkesten şikayetçiyim. Çocuğun ölüm nedeni getirdiğimde çocuk yaşıyordu çocuğu burada öldürdüler. Bunu da kayıtlı şekilde ispatlayabilirim” dedi.

BİZİM CANIMIZ YANDI, YETKİLİLER SESİMİZİ DUYSUN

Bebeğin dedesi Bedirhan Olgun ise; “Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servisine ambulans ile saat 02.00-02.30 sularında geliyorlar. Benim haberim yoktu ben köyde kalıyorum. Burada benim çocuğuma 18 yaş altı hamile diye yetişkin bakmamış. Çocuk acilde müdahale etmemiş saat 07.30’a kadar oyalayarak benim gelinime müdahale etmemişler. İhmal nedeniyle benim şuanda bir canımı aldılar, bir canımda yoğun bakımda ölüm savaşı veriyor. O bebeğin ana rahminde öldüğünü bile bile koluna serum takarak beş saat boyunca bekletmişler.”

BENİM HAKKIMI SAVUNSUNLAR

“İhmal yüzünden bir canımı yediler, şuanda bir canımda yoğun bakımda. Ben hakkımı arıyorum oradaki herkesten şikâyetçiyim. Ben burada hakkımı arıyorum bana yaptılar, benim canımı aldılar başka birinin canlarını da almasınlar. Hastaneden bugüne kadar memnundum. Ama acildeki o görevlilerin ihmali yüzünden benim canımı yaktılar. Ben hakkımı arıyorum şikâyetçiyim sonuna kadar hakkımı arıyorum. Benim hakkımı kim savunuyorsa kim duyuyorsa yetkililere sesleniyorum benim hakkımı savunsunlar. O gün oradaki görevlilerin cezası neyse o cezanın verilmesini istiyorum” ifadesiyle yetkililere sesini duyurmaya çalıştı.

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.