Eğitim Fakültesinde Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Eğitim Fakültesinde Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
 Haber Merkezi
Kırıkkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde geçen yılda yapılan çalışmaları değerlendirmek, gelecek yıl plan ve hedeflerini belirlemek amacıyla, 2023 Yılını Değerlendirme, 2024 Yılı Planlama Toplantısı ve Genişletilmiş Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

DESTEK VERMEYE HER ZAMAN HAZIRIZ

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan, Prof. Dr. Erol Yılmaz ve Prof. Dr. Sedat Aktan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Eğitim Fakültesi akademik ve idari personeli katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erman Yükseltürk, akademik ve idari personel, bölümler, öğrenci sayıları, teknik ve fiziki imkânlar, kariyer etkinlikleri, yapılan akademik ve sosyal faaliyetler ile gelecek yıl plan ve hedefleri üzerine açıklamalarda bulunarak Eğitim Fakültesi hakkında istatistiki veriler eşliğinde bilgi verdi. Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, “Eğitim Fakültemizle sürekli olarak irtibat halindeyiz. Akademik ve idari anlamda ihtiyaçlarınızı, eksik gördüğünüz noktaları bizlere iletebilirsiniz. Plan ve hedeflerinizi gerçekleştirmeye yönelik çalışmalarınıza her zaman destek vermeye hazırız. 2024 yılı çalışmalarında başarılar dilerim” diye konuştu.

egitim-fakultesinde-genisletilmis-akademik-kurul-toplantisi-yapildi1.png

VERİ TABANINDAKİ KİTAP SAYISI YAKLAŞIK 700 BİNE ULAŞTI

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erol Yılmaz, “Kıymetli arkadaşlarım, ev sahipliğiniz için teşekkür ederim. Eğitim Fakültemiz, çok verimli çalışmaları olan velut bir fakültemiz. Fakülte bünyesinde 10 öğrenci topluluğu olması çok büyük bir başarı. Onun dışında çok büyük bir emeğin neticesinde gerçekleşen iki akreditasyon başvurunuz var. İnşaallah olumlu bir şekilde neticelenecektir. Üniversite denilince akla gelen ikinci kelime kütüphanedir. Batıda, ‘Üniversite, kütüphanenin etrafında şekillenmiş eğitim birimleridir’ şeklinde bir tanım var. Yeni aboneliklerimizle birlikte veri tabanındaki kitap sayımız yaklaşık 700 bine ulaştı. 60 bin civarında da elektronik dergimiz var. 150 bin kadar da basılı kitap var. Sizlerin talepleri doğrultusunda kütüphanemizi zenginleştirmeye çalışıyoruz. Kırıkkale 2053 Arama Konferansı neticesinde belirlenen projelere de Eğitim Fakültemizin önemli katkıları var. Yapmış olduğunuz çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederim” ifadesini kullandı.

İYİ BİR YIL GEÇİRDİK

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan da, “Üniversitemiz adına 2023 yılına baktığımızda iyi bir yıl geçirdik. 2023 yılında yapılan çalışmaları ve belirlenen hedeflerin geldiği aşamayı görmek, 2024 yılında yapmayı planladığınız çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunmak ve sizlerin taleplerini dinlemek, sorularınızı cevaplamak amacıyla bir araya geldik. Üniversitelerin temel görevi sadece eğitim-öğretim değildir. Bunların yanında proje üretme, ulusal ve uluslararası iş birlikleri kurma, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk çalışmaları yapma gibi görevleri de vardır. Öncelikli görevlerimizi ne seviyede yaptığımız, bu çalışmalarımızın öğrencilerimize, paydaşlarımıza, şehrimize ve ülkemize ne derecede katkı sağladığını istatistiki veriler eşliğinde görmemiz; eksiklerimizi gidermek ve başarı seviyemizi daha yukarıya taşımak adına önemlidir. Bir hususu da özellikle belirtmek isterim. 12. Kalkınma Planı kapsamında kendi alanınızla ilgili hangi konular olduğunu bilmeniz gerekir. Peki neden? Devletimizin 5 yıllık kalkınma planı içerisinde yapmak istediği 983 tane madde var. Eğer siz bunları bilirseniz, o alanlarda yapacağınız çalışmalarda ve projelerde finansman desteği daha kolay sağlanıyor. Fon sağlayan kuruluşlara proje sunduğunuzda dayanak noktası olarak 12. Kalkınma Planı’nı belirtirseniz işiniz büyük ölçüde kolaylaşır. Bir kurumun, devletin ana politika dokümanından bağımsız faaliyet göstermesini sadece zaman kaybı olarak görüyorum. TÜBİTAK 2209-A-Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı’nda Eğitim Fakültemizin 29 projesinin destek almaya hak kazanması Üniversitemiz ve öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri adına önemli bir başarıdır. 2024 yılı proje çalışmalarınızda 12. Kalkınma Planı konularını dikkate almanızı öneririm. Başarılarınızın artarak devam etmesini dilerim” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.