"Kralların ressamı" Rahmi Pehlivanlı memleketi Kırıkkale'de anıldı

"Kralların ressamı" Rahmi Pehlivanlı memleketi Kırıkkale'de anıldı
Yaşadığı dönemin ünlü kral, kraliçe ve devlet adamlarının portrelerinin yanı sıra birçok esere imza atan ressam Rahmi Pehlivanlı, vefatının 29. yılında memleketi Kırıkkale'de düzenlenen törenle anıldı.

KIRIKKALE (AA) - Pehlivanlı'nın, Keskin ilçesindeki mezarı başında düzenlenen etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.Daha sonra Rahmi Pehlivanlı'nın ilçedeki evinin önünde düzenlenen törende, biyografisi okundu ve adını taşıyan müze gezildi.Kent merkezinde Sevgi Yolu'ndaki etkinlikte ise Rahmi Pehlivanlı ve öğrencilerin yaptığı eserlerin yer aldığı resim sergisi açıldı.

VALİ YARDIMCISI ÖMER ULU DA ETKİNLİĞE KATILDI
Vali Yardımcısı Ömer Ulu, açılışta yaptığı konuşmada, Rahmi Pehlivanlı gibi sanatçıların sanat, medeniyet ve estetik bakımından bütün coğrafyaya örneklik etmiş imparatorluğun torunları olduğunu söyledi.Birçok sanat alanında, dünyaya ilkleri kazandırmış bir ülkenin evlatları olduklarını aktaran Ulu, "Bu vesileyle Rahmi Pehlivanlı gibi, 'kralların ressamı' olan bir insanla ilgili bu aktivitenin içerisinde bulunmaktan çok mutluyum. İnşallah bu ilgi ve sevgi dalga dalga Kırıkkale'ye ve daha sonra bütün ülkeye yayılır ve ressamımız hak ettiği yeri, saygıyı görmüş olur." diye konuştu.

VATANDAŞLAR SERGİYİ GEZDİ
Açılışın ardından davetliler ve vatandaşlar sergiyi gezerek, eserleri inceledi.Kırıkkale Ustalar Topluluğunun müzik dinletisinin de yer aldığı etkinliklere, Pehlivanlı'nın yakınları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ramazan Gencan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.


6124fb9daa945-ressam (1).jpeg

6124fb9dcf798-ressam (2).jpeg

6124fb9de7cb8-ressam (3).jpeg

6124fb9e4458a-ressam (4).jpeg

6124fb9f6aacb-ressam (5).jpeg

6124fb9f9ffcd-ressam (6).jpeg

6124fba070893-ressam (7).jpeg

6124fba109680-ressam (8).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.