Köy okulları yüz yüze eğitime başladı.

Köy okulları yüz yüze eğitime başladı.
Yarı yıl tatili sona erdi. Kademeli eğitim öğretime geçiş sisteminde ilk olarak köy okulları eğitime başladı.

Kırıkkale'de merkeze ve ilçelere bağlı köy ve beldelerde bulunan okullarda yüz yüze eğitim için ilk ders zili çaldı. 22 Ocak'ta başlayan yarı yıl tatili bugün sona erdi. Kademeli eğitim öğretime geçiş sisteminin ilk adımında köy ve beldelerde bulunan okullar ile bağımsız anaokulları derse başladı. 1 Mart itibariyle pandemi tedbirleri kapsamında kademeli eğitime geçiş sistemiyle resmi ve özel ilkokullar ile ortaokulların 8. sınıflarında yüz yüze eğitime başlanacak. Ortaokulların 5.,6.ve 7. sınıflarda ise uzaktan eğitim sistemiyle derslere devam edilecek. 

Kırıkkale’nin Yukarımahmutlar İlkokulunda öğrenciler, ikinci dönemin ilk İstiklal Marşı’nı okudu. Okul Müdürü Betül Öztürk Gülhan, öğrencilere ders öncesi okul hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme yaptı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilere ateş ölçümü yapıldı. Elleri dezenfekte edilen öğrenciler daha sonra öğrenciler birleştirilmiş sınıfına geçti.

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, öğrencilere süt ve bisküvi ikramında bulundu. Birleştirilmiş 1 ve 4.’üncü sınıftaki öğrencilere ilk dersi veren Tüfekçi, korona virüs hakkında bilgiler aktardı.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, tüm köy okullarında korona virüsle ilgili tedbirlerin alındığını söyledi.

"BİZ BUGÜN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ"
Tüfekçi, “Çok uzun bir aradan sonra çocuklarımızı bu okulda görmek bizi mutlu ediyor. Onların gözlerinde ışıltı bizlere de yansıyor. Bugün itibariyle ilimiz genelinde ve tüm Türkiye’de, köy ilkokulları ve birleştirilmiş sınıflar okula başladılar. Şu anda onların neşesine şahit olduk. Onlar da bizi özledi gerçekten, çocuklarımızı okulumuzu özledik. Bizler bu okulların zaman içinde genel temizlik hijyen kuralları kapsamında denetimlerini yaptık. Okul ziyaretleri yaptık ama şunu gördük; öğrencinin olmadığı yerde o cıvıltının koridordaki çocukların koşuşturmalarının seslerinin olmadığı yerde bu dört duvarın okulun anlamsız olduğuna şahit olduk. Her şey bunlarla güzel çocukların yaşamlarıyla, rengarenk sesleriyle güzel oluyor. Dolayısıyla biz bugün bu mutluluğu yaşıyoruz” dedi.
 

KAYNAK: (AA, İHA)


602a2fb7ea108-koy okullari egitime basladi (1).jpg

602a2fb814a99-koy okullari egitime basladi (2).jpg

602a2fb8d7652-koy okullari egitime basladi (3).jpg

602a2fb8eeedd-koy okullari egitime basladi (4).jpg

602a2fb985010-koy okullari egitime basladi (5).jpg

602a2fba18258-koy okullari egitime basladi (6).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.