Koronavirüsten nasıl korunuruz

Koronavirüsten nasıl korunuruz
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın koronavirüs Türkiye’de açıklamasının ardından, Sağlık Bakanlığı resmi internet hesabından koronavirüsten nasıl korunulması gerektiğini anlatan görseller paylaştı.

KORONAVİRÜS BELİRTİLERİ NELERDİR?


Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Virüsün görülen ilk belirtisi yüksek ateş. Daha sonra kuru öksürük ve yaklaşık bir hafta sonra da nefes darlığına yol açıyor. Bu durumda bazı hastaların hastanede tedavi altına alınması gerekiyor.” ifadelerine yer verildi. Ayrıca Sağlık Bakanlığı bu belirtileri hisseden vatandaşların tıbbi maske takmalarını ve en kısa sürede en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalarını da belirtti.

KORONAVİRÜSÜN ÖZELLİKLERİ NELER?


Koronavirüs, büyük Koronavirüs, büyük bir virüs ailesinin bir alt türü. Ancak yeni virüs dahil sadece yedi tanesi insanlara bulaşabiliyor. Koronavirüsün "kuluçka dönemi", yani enfeksiyonun kapıldığı andan belirtilerin görüldüğü zamana kadar olan dönem yaklaşık 14 gün. Ama bazı araştırmacılar bu sürenin 24 güne kadar çıkabileceğini söylüyor. Çinli bilim insanları, bazı kişilerin belirtiler görülmeden de enfeksiyonu yaydıkları uyarısında bulunuyor.

KORONA VİRÜSTEN NASIL KORUNURUZ?


Koronavirüsten korunmak için uzmanlar şu tavsiyelerde bulunuyor; ellerinizi sabun veya temizlik jelleri ile yıkayın, öksürürken veya hapşırırken ağzınızı ve burnunuzu mendille kapatın ve sonrasında virüsün yayılmasına engel olmak için ellerinizi yıkayın. Gözlerinize, burnunuza ve ağzınıza dokunmaktan kaçının, elleriniz virüsün değdiği bir yere dokunursa virüs vücudunuza ulaşabilir. Öksüren, hapşıran veya ateşi yüksek kişilerden uzak durun 1 metre uzak durmak havaya bulaşabilecek virüsten korunmanızı sağlar. Et ve yumurtaları iyice pişirin.

Gazetekale.com Haber Merkezi


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.