Kişinin kalitesini kendisinin belirlemesi

Kişinin kalitesini kendisinin belirlemesi
Köşe yazarı Hatice Akgül'ün 'Kişinin kalitesini kendisinin belirlemesi' adlı köşe yazısı.

Kişinin kalitesini kendisinin verilmesi muazzam bir adalettir. Bu söz son zamanlarda gördüğüm en anlamlı söz dizimi. Bir kelimesini çıkarmak cümlenin bütün anlamını
yitirmesine sebep olacağı gibi bizimde hayatımıza insanların gereksiz müdahale etmesi doğal akışı bozmak anlamına gelmiyor mu? İnsanın fıtratı değişmez hep aynıdır ancak zamanla oturan karakterdir. Yaş aldıkça görüp tecrübe edindiğimiz her şey ilmek ilmek size bir parça ekler. Hayallerinize, paydaş olmak isteyen kişiler ve olaylar fikirlerinize bir tuğla koyabilir ancak planınızı şekillendirmesine izin vermeyin. Rayından çıkan bir tren varacağı yere gidemez. Kamufle edin kendinizi. Her şeyi kovalamayın, yalvarmayın, rahatlayın. Çünkü rahatladığınızda size gelecek.

Başkası tarafından bir tanıma sokulmanıza izin vermeyin. Bırakın sizi siz olduğunuz için tanısınlar. Onların yüklerini hafifletmek ve eksiklerini tamamlamak için çaba harcadığınız gibi onlarında sizin için bu çabayı harcayıp harcamadığını izleyin eğer güzel haberlerinizi söylemekten çekiniyorsanız, hiç uzatmadan yeni insanlar tanıyın. Çok konuşanlara karşı sükut gösterin. En güzel cevap sükut etmektir. Çıkarları için bugün yanında olanlardan vazgeçenler, yarın sizden de vazgeçer. Bir söz verin. Beklentiniz sadece kendinizden olsun başkasından değil. Sizin doğrularınız başkalarının doğrularından önemli. Sizin rekabetiniz başka insanlarla değil. Sizin rekabetiniz "SİZİN" koyduğunuz hedeflerle. İşte bu yüzden sizi sizden başkası yenemez. Kendinizi ve önceliklerinizi ilk sıraya koymak bencillik değildir.

Köşe yazısının devamı için tıklayın.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya