Kış lastiğinde yoğun mesai

Kış lastiğinde yoğun mesai
​​​​​​​Geçtiğimiz haftalar itibariyle kar yağışı ile soğuk havaların etkisini göstermesiyle birlikte Kırıkkale’de sürücüler sanayiye akın ederek araçlarına kar lastiği taktırmaya başladı.

CEZALAR VE DENETİM ETKİLİ OLDU

1 Aralık itibariyle şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar ile diğer ticari araçlar için taktırma zorunluluğu bulunan kış lastikleri nedeniyle sanayide yoğunluk yaşanıyor.  Uzun yıllar sanayide araç lastiği ve 3 boyutlu rot balans işleriyle uğraşan Doğan Lastik Dünyası işyeri sahibi Habip Doğan, kar yağışıyla birlikte vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. Cezaların ve denetimlerin de etkili olduğuna dikkat çeken Doğan, “Her şeyden önce can sağlığımızın korunması için büyük önem arz ediyor” dedi.

CAN GÜVENLİĞİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Kış lastiği uygulamasının başlaması ve karın yağmasıyla birlikte sanayide yoğunluk oluşurken, Habip Doğan, kış lastiği takmanın can güvenliği açısından oldukça önemli olduğunu söyledi. Uygun fiyatlara çeşitli lastiklerin satışa sunulduğunu belirten Doğan, "Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli” şeklinde konuştu. Doğan, kar lastiği takmanın ticari araçlarda zorunlu olduğunu ancak her araç sürücüsünün kış lastiği takması gerektiğine dikkat çekti.

HER ZAMAN KURALLARA UYMALIYIZ

Oto Sanatkârları ve Demirciler Esnaf Odası Başkanı Murat Pehlivanlı, "Kış lastiği uygulamasını doğru buluyorum. Bu uyguma öyle tahmin ediyorum birkaç yıla bütün araçları kapsayacak şekilde genişletilecek. Kar lastiği takmak can güvenliği açısından çok önemli. Kışın özellikle gizli buz sinsi bir düşman gibidir. Sadece kar yağdığında değil, kar lastiği sizi her durumda korur. Tabi yurtta etkili olan yağışların ardından Kırıkkale’de de özellikle ticari araçlar lastik kış lastiği takmak için sanayiye akın etmeye başladı” dedi.

LÜTFEN LASTİK DEYİP GEÇMEYİN

Pehlivanlı, “Bir iki gündür sanayide büyük bir yoğunluk oluştu. Benim araç sürülerine tavsiyem, lütfen lastik deyip geçmeyin. Nihayetinde aracı taşıyan o dört lastiktir. Onun için kış aylarında olduğumuz şu günlerde araçlarınıza kış lastikleri takın" diye konuştu. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlıyor. Kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanacak ceza 715 lira olacak.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.