Kırıkkale’ye mülteci girişi durduruldu

Kırıkkale’ye mülteci girişi durduruldu
İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda aralarında Kırıkkale’nin de bulunduğu 16 ilin mülteci alımına kapatılacağını duyurdu.

GELEN MÜLTECİLER KAMPLARA ALINACAK
Ülkedeki mülteci sorunları ile ilgili açıklama yapan Çataklı, Suriye’den Türkiye’ye savaş ya da çatışma bölgelerinin dışında ekonomik sebeplerle de gelenlerin olduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Suriye kaynaklı göçlerde doğrudan geçici koruma statüsü verilmeyeceğini belirten Çataklı, göçmenlerin kamplara yerleştirileceğini ve araştırıldıktan sonra geçici koruma statüsü verileceğini söyledi.

SINIR YÜZDE 25
Açıklamalarını devam ettiren Çataklı, Türkiye’de 5 buçuk milyon mülteci olduğunu belirtirken, Türkiye’ göç politikalarına dair yeni bir planlama yapıldığını ifade etti. Çataklı; “Bir mahallede nüfusunun yüzde 25'inden fazla yabancı varsa orayı yabancıların ikametine kapatıyoruz. O mahalleye ikamet için yeni kayıt almayacağız. Bunu mahalle mahalle yaptık. Toplam nüfusun yüzde 25'ini geçtiği için Türkiye'de 781 mahalleyi kayıtlara kapatmış oluyoruz. Şimdi bazı şehirleri de tamamen ikamete kapatmış olduk." dedi.

KAPATILAN İLLER
Mülteciler ile ilgili açıklamasında mültecilere ikametin kapatılacağı illeri de açıklayan Çataklı; “Kapatılan iller üç gruptan oluşuyor. Birincisi geçici korumaya kapatılanlar. İkincisi uluslararası korumaya kapatılanlar. Üçüncüsü ise ikisine birden kapatılanlar var. Geçici koruma kaydına kapatılan iller; Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Düzce, Edirne, Hatay, İstanbul, İzmir, Kırıkkale, Kocaeli, Muğla, Sakarya, Yalova. Uluslararası korumaya kapalı iller; Ankara, Antalya, Aydın, Bartın, Bursa, Diyarbakır, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Muş, Osmaniye, Rize, Tekirdağ, Tunceli” dedi.


 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.