Kırıkkale'nin Ablası Ceylan ile Doludizgin Hasbihal

Kırıkkale'nin Ablası Ceylan ile Doludizgin Hasbihal
Sevgili Gazetekale okurları hepinize merhaba. Mail adresime gelen mesajlar her geçen gün artıyor. Hepinizin mesajına yer vermeyi çok istiyorum ancak bize ayrılan sayfamız sınırlı.

AMAN KİMSELER DUYMASIN!

SORU 1: Merhaba Ceylan Abla, henüz 7 aylık evliyim. Yani çiçeği burnunda bir gelin kızım diyebiliriz. 26 yaşındayım. Eşimi çok seviyorum. Evliliğimiz ilk 4 ayı çok güzel geçti. Eşim eve gelirken çiçek getiriyor, hediyeler alıyor, bana sürprizler yapıyordu. Abla inan böyle şeylerde gözü olan biri değilim. Eşim beni sevsin, evine sadık olsun yeter. Ama son 3 aydır eşimde bir tuhaflık var. Artık çiçek almıyor, sürpriz yapmıyor ama dedim ya hiç önemli değil. Burada önemli olan artık benimle sohbet bile etmiyor. Birkaç kez konuşmayı denedim, “Bir sorun mu var?” diye sordum. Hiçbir şeyin olmadığını söyledi. Beni aldattığından ve beni artık sevmediğinden şüpheleniyorum. Eşimden ayılmalı mıyım? Sence ne yapmalıyım?

CEVAP 1: Sevgili okur, öncelikle aldatılma ve ayrılma meselesini aklından çıkar. En azından bunlar düşüneceğin ve yapacağın son şeyler olsun. Eşinle tekrar konuşmayı deneyebilirsin. Seninle ilgili bir sorun olabileceği gibi, iş yerinde, arkadaş ortamında veya maddi bir sorunla da karşılaşmış olabilir. Erkekler bazen direkt olarak anlatmak istemez ve senin çözmeni bekler. Bu süreçte sabırlı ol ve bir ajan gibi meseleyi kökünden çöz.

 

SORU 2: Ceylan Ablacığım merhabalar, 32 yaşındayım ve yaklaşık 10-12 kadar çalışanı olan bir firmada çalışıyorum. Geçenlerde patronum yanıma geldi ve birkaç kişinin işten çıkarılacağını söyleyerek bazı evraklar hazırlattı. Ben bu evrakları hazırlarken işten çıkarılacaklardan birinin en yakın arkadaşım olduğunu gördüm. Arkadaşım önümüzdeki günlerde yeni bir araba alacak ve ciddi bir borcun altına girecek. E tabi işten çıkarılacağını bilmiyor. Arkadaşıma işten çıkarılacağını söylemeli miyim? Eğer söylersem işten çıkarılacak olan arkadaşlara haksızlık etmiş olur muyum? İki gündür uyku uyuyamıyorum.

CEVAP 2: Sevgili okur, arkadaşının iyiliğini düşünüyor ve onun için endişeleniyorsun. Bu çok doğal ve hatta güzel bir şey. Ancak bu haberi arkadaşına senin vermen pek etik olmayabilir. Diğer kişilere haber vermediğin için onların hakkına bile girebilirsin. Burada yapabileceğin en mantıklı şey patronunla konuşman olur. Nasılsa evrakları sana hazırlattı. Sen de patronunun yanına git ve arkadaşının durumunu anlat. Eminim patronun arkadaşın zor duruma düşmeden önce gidip onunla konuşacaktır.

 

SORU 3: Merhaba Ceylan Abla, 4 yıllık evliyim. Geçtiğimiz ay hamile olduğumu öğrendim. Kocam da ben de çok çok mutlu olduk. Daha sonra bu mutlu haberi ailemizdekilerle paylaştık. Ancak kayınvalidem şaka ile karışık “İnşallah bize bir erkek torun verirsin” dedi. Eşim de ben de çok rahatsız olduk bu sözden. Şuan çok endişeliyim. Sanki çocuğum erkek değil de kız olursa kayınvalidem çocuğumu sevmeyecekmiş gibi hissediyorum. Tabi en önemlisi sağlıklıca dünyaya gelmesi. Bu durumda ne yapmalıyım?

CEVAP 3: Sevgili okur merhaba, yazdığın mesajı okurken ne kadar üzüldüm tahmin edemezsin. Ancak şu içinde yaşadığımız devirde bile böyle olaylar olabiliyor. Sen bu süreç içerisinde olabildiğince ılımlı davran. Gerekirse çocuğun cinsiyetinin anne tarafından değil, baba tarafından belirlendiğini anlat. Bence kayınvaliden sana hoş olmayan bir şaka yapmış. Eminim ki çocuğun erkek de olsa, kız da olsa başta kayınvaliden olmak üzere herkes onu çok sevecek. Benim de dileğim çocuğu sağlıklı bir şekilde dünyaya getirmen. Haa bu arada çocuğun doğduktan sonra da mesajını bekliyorum.

 

SORU 4: Ceylan Abla merhaba, ben 12. Sınıf öğrencisiyim. Bu sene üniversite sınavına gireceğim. Yaklaşık 4 aylık bir sürem kaldı. Bu zamana kadar çok sıkı çalıştım. Netlerim gayet güzel, neredeyse tüm konulara hakimim ama sınav yaklaştıkça heyecanım artıyor. Ailemi mahcup etmekten çok korkuyorum. Heyecanımı nasıl yenebilirim? Lütfen bana yardım et.

CEVAP 4: Merhaba genç okur, mesajın gerçekten çoook hoşuma gitti. Tüm konulara hakim olmana rağmen, aileni mahcup etmemek istemen güzel bir şey. Umarım bu güzel ahlakın her zaman seninle olur. Heyecan konusuna gelecek olursak, hiç merak etme çabalarının karşılığını alacağından eminim. Sen tüm konuları bilsen de son ana kadar çalışmaktan vazgeçme. Sınavda istediğin bölümü kazanacaksın.


Her ay meaillerinizi bekliyor olacağım. Kendinize ve yaşadığınız kentinize iyi bakın. İki kere hoşça kalın..! Kısa bir not [email protected] adresine gönderilerinizi bekliyorum.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya