Kırıkkaleli kadınlar ‘Mahalle Konakları’nda üretip ev ekonomilerine katkı sağlıyor

Kırıkkaleli kadınlar ‘Mahalle Konakları’nda üretip ev ekonomilerine katkı sağlıyor
Kırıkkale merkezdeki 5 noktada hizmet vermeye başlayan ‘Mahalle Konakları’nda aldıkları eğitimlerle üretime katkı sağlayan kadınların aile ekonomilerine destek verdikleri ürünler beğeni topluyor.

KIRIKKALE (İHA) - Kırıkkale Belediyesi tarafından başlatılan "Mahalle Konakları" projesi ile kadınlar, hem vakitlerini geçirirken hem de öğrendikleri mesleklerle ekonomilerine katkı sağlıyor. Kırıkkale Belediyesi koordinesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İŞKUR tarafından açılan "Mahalle Konakları" 5 mahallede hizmetlerini sürdürüyor. Burada öğrendikleriyle çeşitli eserler ortaya koyan kursiyer kadınların emekleri takdir kazanıyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Sanayi Mahallesi’nde hizmet veren konakta kadın kursiyerleri ziyaret etti. Sergilenen ürünleri inceleyen Başkan Saygılı, verilen emeklerin önemine dikkat çekti. Başkan Saygılı, buradaki tüm kadınlara karanfil hediye etti. Kursiyer kadınlar da Başkan Saygılı’nın eşinin Kadınlar Gününü kutlayarak günün anısına hediye verdi.

 "Kadınlar başımızın üzerinde değil yanımızda yer alıyorlar"
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, "Ben de 3 kız evladı ve 3 kız kardeşi olan biri olarak Dünya Kadınlar Gününün her gün olduğunu rahatlıkla söyleyebilecek bir kardeşinizim. Bu vesile ile kadına şiddet hadisesinde kesinlikle toplumun fevkalade duyarlı olmasını bir defa daha hatırlatmak istiyorum. Kadınlar anne olarak, evlat olarak, eş olarak başımızın üzerine yerleri var. Ama bir siyasi olarak aynı zamanda iş hayatı olarak kadınlar başımızın üzerinde değil yanımızda yer alıyorlar. Onlar hatta bizden bir adım daha önde. Çünkü kadın eli değen her şey gerçekten çok güzel oluyor. Bugün burada da örneklerini gördük. Valiliğimizle beraber ortak yürüttüğümüz eğitim programı, meslek edindirme kurslarını beraber ziyaret ettik. Hanımefendiler gerçekten çok güzel ürünler çıkarmışlar. Ben bir defa daha tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Onlara uzanan eller de kırılsın diyorum" ifadelerini kullandı. Programın sonunda toplu fotoğraf çektirildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.