Kırıkkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Kırıkkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Kırıkkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırıkkale’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kırıkkale Valiliği’nde düzenlenen tebrikat töreni ile başlayan etkinlikler Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen törenle devam etti. Törende yapılan folklör oyunları, şiir okunuşu ve askeri geçişe halkın ilgisi yoğun oldu. Resmi tören geçişi sırasında JÖAK helikopter gösterisi düzenledi. JÖAK’ın gösterisini büyük bir beğeni ve hayranlıkla izleyen vatandaşlar coşku içerisinde bayramı kutladı. Burada Kırıkkale genelinde yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.

BİR ŞEHRİN SİLAHA ADINI VERMESİ TESADÜF DEĞİLDİR
Düzenlenen törende konuşma yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, “Milli mücadele kahramanını, şehitlerimizi, gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyoruz. Bizler faniyiz ama onların eseri olan Cumhuriyetimiz insanlık var oldukça var olacak, onu kuranların hatıraları unutulmayacaktır. Bugünün Kırıkkale için de anlamı farklıdır. Biz Cumhuriyet şehriyiz. Biz 12 haneli Kırık Köyünden 300 bin nüfuslu bu şehri Cumhuriyetle oluşturduk. Bir şehrin silaha adını vermesi, şehitler diyarı olarak anılması asla tesadüf değildir. Bu şehrin temellerinde yüce gönüllü insanların milli mücadele dönemindeki duruşun, milli ruhun, inancın mayası vardır. İstiklal mücadelesinde yeri gelmiş işgale karşı İstanbul hükümetini uyarmıştır.” ifadelerini kullandı.

Fevzi Çakmak Caddesi’nde düzenlenen törene, Vali Yunus Sezer, Garnizon Komutanı Bkm. Albay Mehmet Ali Durmuş, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, kamu kurum il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.       


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.