Kırıkkale'ye Millet Bahçesi kuruluyor

Kırıkkale'ye Millet Bahçesi kuruluyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ilde yapılmasını istediği ‘Millet Bahçesi Projesi’ Kırıkkale’de de hayata geçiyor. 13 Mayıs’ta ihalesi yapılacak olan projenin detaylarını Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı açıkladı. 

Gazetekale.com Haber Merkezi

KIRIKKALE’YE HAYIRLI OLSUN
Kızılırmak’ın muhteşem güzelliği ve göz alıcı doğası üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi için artık geri sayıma başladı. 444 bin metre kare alana kurulacak olan Millet Bahçesi, bünyesinde bir çok farklı alan barındıracak. Hem Kırıkkale’nin hem de çevre illerin sosyal yaşamına farklı bir boyut kazandıracak olan Millet Bahçesi’nin ihaleye çıkış tarihini Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı verdi. 13 Mayıs’ta ihalenin yapılacağını duyuran Başkan Saygılı, projenin detaylarını da açıkladı. Millet Bahçesi’nin, Celal Bayar Parkı ile entegre edileceğini belirten Başkan Saygılı, parkın Kırıkkale’ye hayırlı uğurlu olmasını diledi. Millet Bahçesi’nin yapılacağı yerde incelemelerde bulunan Başkan Saygılı, projenin tamamlanmasıyla birlikte Kırıkkale’de yeşil alan genişliğinin artacağını vurguladı. 

MİLLET BAHÇESİNİN İÇERİSİNDE NELER OLACAK?
Projenin içeriğinden bahseden Başkan Saygılı şunları söyledi; “Parkın içinde; Millet kıraathanesi, kafeterya, restorant, konuk evi, amfi tiyatro, izci kampı, mesire alanı, çim aktivite alanları, bisiklet parkuru, koşu parkuru, yürüyüş yolları bulunacak. Spor severler içinde 2 adet tenis kortu, 4 adet basketbol sahası, 650 metre kare açık hava egzersiz alanı ile çocuklar için 2 bin 600 m2 çocuk oyun alanı yer alacak. Bu alanlar ile birlikte park ilgi odağı olacak. Ayrıca Millet Bahçesinin bir bölümünde macera parkı, aquapark, ata sporları merkezi gibi alanlar olacak. Kırıkkale İç Anadolu’nun cazibe merkezi olacağına inanıyorum” 

HER KİŞİYE UYGUN AKTİVİTE ALANI
Türkiye’de ki diğer Millet Bahçelerinden farklı olarak Kızılırmak üzerine kurulacak olan Millet Bahçesinin 7'den 70'e her yaş gurubuna hitap edeceğini söyleyen Saygılı “ Millet Bahçesine gelen herkes kendi ilgi alanı ile ilgili bir aktiviteyi mutlaka bulacak. Çocuklarımız doğayla iç içe hazırlanan oyun alanlarında, bisiklet yollarında gönüllerince eğelenecekler. Kızılırmak üzerine kurulacak olan Millet Bahçesi, Kızılırmak’ın güzelliğinin yanı sıra yeşil ile iç içe olmasından dolayı buraya gelen hemşehrilerimiz gönüllerince eğlenecekler” dedi.

KIRIKKALE’YE RENK KATACAK
Millet Bahçesi’nin Kırıkkale’nin sosyal yaşamına farklı bir boyut kazandıracağını dile getiren Saygılı, Kırıkkale’ye günü birlik turist gelebileceğini söyledi. Bu sayede şehrin ekonomisine katkı da bulunacağını ifade eden Saygılı “Gerek Kırıkkaleli hemşehrilerimizin, gerekse yanı başımızdaki Ankara gibi büyük bir metropolde yaşayan insanlar Millet Bahçesine gelecektir. Ankara’da şehir temposundan uzaklaşmak isteyen ailelerin ve arkadaş topluluklarının vakit geçirmek isteyeceklerin bir alan olacak. Bir tarafta Kızılırmak, diğer tarafta yeşilin her tonu, bol oksijenli ortam. Burası Kırıkkale’ye yeni bir renk katacak” dedi.

3 BÖLÜMDEN OLUŞACAK
Millet Bahçesi 3 bölümden oluşacak ve her bölümün kendi içinde ayrı ayrı fonksiyonları bulunacak. 

İşte Millet Bahçesi ve bölümleri:
1. BÖLGE VE CELAL BAYAR PARKI (Tüm alan birbirine entegre olunacak).

Fonksiyonlar: Gölet ve Su Gezintileri, Piknik Alanı, Yürüyüş ve Bisiklet Parkurları, Permakültür Alanı, Mini Hayvanat Bahçesi, Bitki Gösteri Alanı, Çim Aktivite Alanları ve Meydanlar, İzci Kampı, Millet Kıraathanesi, Başkanlık Konuk Evi, Sanat Evi, Çocuk Oyun Alanları, Spor Alanları, İdari Binalar, Mescit, Restoran,

2. BÖLGE
Daha önceden Lunaparkın bulunduğu alan, burası ayrı ayrı giriş – çıkış ve oto park alanı olacak, ayrıca buraya Pazar alanı ve spor tesisleri inşa edilebilecek.

3. BÖLGE
Mesire alanlarının bulunacağı bu bölgeye Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Millet Bahçesinin cazibesini artırabilmek için ata sporları merkezi, su parkı ve macera parkı yapmayı planlıyor.

 

Video ve Fotoğraflar: Hasan Alsancak

Fotoğraflar ve plan: Kırıkkale Belediyesi

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.