Kırıkkale, Vali Yunus Sezer ile yola devam ediyor

Kırıkkale, Vali Yunus Sezer ile yola devam ediyor
Vali atamaları ve bazı illerdeki valilerin değişmesi ibarelerinin yer aldığı Valiler Kararnamesi, 10 Haziran 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararname ile birlikte 41 ilin valisi değişirken Kırıkkale'de bir değişiklik yaşanmadı.

VALİ SEZER GÖREVİNE DEVAM EDİYOR
10 Haziran 2020 tarihinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan Valiler Kararnamesine göre 18 ilde yeni vali ataması yapılırken, 23 ilde ise vali değişikliği yaşandı. Toplamda 41 ilin valisi değişirken, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer görevine devam etti. 

KIRIKKALE VALİSİ YUNUS SEZER NEDEN DEĞİŞMEDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile 41 ilde vali değişikliği yapılırken Kırıkkale, Vali Yunus Sezer ile yola devam etti. Sezer’in Kırıkkale’de göreve devam etmesi, yarım kalan projelerin bitirilmesi için Kırıkkale’de görev değişikliği yapılmadığına yorumlandı. 

İşte, Kırıkkale’yi turizme kazandırmayı hedefleyen Vali Yunus Sezer’in devam eden ve tamamlanan bazı projeleri; 

ÇEŞNİGİR KANYONU PROJESİ
26 Ekim 2018 tarih ve 2018/202 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kırıkkale Valiliğine atanan ve o günden beri birçok projeye imza atan Vali Sezer, Keskin ilçesine bağlı Köprüköy’de bulunan tarihi Çeşnigir Köprüsü ve Karakeçili ilçesinde bulunan Büklükale Ören Yeri’ni turizme kazandırmayı hedefliyor. Seyir terası da dahil olmak üzere birçok yeniliğin yapıldığı Çeşnigir Kanyonu projesi tüm hızıyla devam ediyor. 

YEŞİL VADİ PROJESİ
Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve daha sonra Kırıkkale İl Özel İdare’ye devredilen Yeşil Vadi Projesi’nin çalışmaları, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in destekleri ile devam ediyor. 22 kilometrelik bisiklet yolu, dev rekreasyon alanları, spor kompleksleri ve dilenme alanlarının bulunacağı Yeşil Vadi, Kırıkkale’yi cazibe merkezi haline getirecek.

 

BİR KAHVENİZİ İÇERİZ PROJESİ
Vali Yunus Sezer tarafından başlatılan ve öğrencilerin eğitim kalitesinin artırılması amaçlanan Bir Kahvenizi İçeriz Projesinde, öğrencilerin problemleri çözüme kavuşturuluyor. Proje kapsamında öğrencilerin evleri tek tek ziyaret edilerek, devamsızlık sorunu olan öğrenciler yeniden eğitime kazandırılıyor. Ayrıca, maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin ailesine de valilik tarafından destek sağlanıyor. Yaklaşık 29 bin öğrencinin ailesine ulaşılan proje ile birlikte Vali Sezer’in turizm kadar eğitime de önem verdiği görülüyor. 


 

MACERA ADASI PROJESİ
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Yahşihan ilçesine bağlı Irmak Köyü’nde ‘Macera Adası’ projesini hayata geçirdi. Gençlere ve öğrencilere yönelik başlatılan bu projede, sosyal dayanışmayı sağlayan ortak kullanım alanları oluşturularak, macera adası yapılması ve gençlerin burada kamp yapması hedefleniyor. 

DİNEK DAĞI PADOK ALANI PROJESİ
Vali Sezer tarafından başlatılan ve kısa sürede halkın hizmetine açılan Dinek Dağı Padok alanı vatandaşların atlarla safari yapmasına olanak sağlıyor. Doğal güzellikleri, manzarası ve birbirinden güzel atları ile dikkatleri üzerine çeken padok alanın turizme katkı sağlaması hedefleniyor. 

ŞEHİTLER ANITI PROJESİ
Türkiye genelinde vatanı için en çok şehit veren iller arasında Kırıkkale’nin yer aldığını belirten Vali Sezer, şehitlerin bir abidesi olarak ‘Şehitler Anıtı’ projesini hayata geçirdi. Kızılırmak Mahallesi bölgesine yapılan anıtın, birlik ve beraberliğin sembolü olması hedeflendi.

OBA KÖY PROJESİ
Vali Yunus Sezer’in turizme katkı sağlayacak bir diğer çalışması ise ‘Oba Köy’ projesi oldu. Irmak Köyü’nden başlayarak Oba Köye uzanan projede, 17 kilometrelik yürüme alanının yanı sıra amatör balıkçılar içinde özel alanlar hazırlandı. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.