Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri; ‘Online eğitimin harcı olmaz’

Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri; ‘Online eğitimin harcı olmaz’
Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim gören ikinci öğretim öğrencileri ve Kırıkkale Üniversitesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (KKÜDER), ‘#KKÜOnlineEğitimHarcıOlmaz’ hashtagi ile sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Öğrenciler açtıkları tag ile Kırıkkale Üniversitesi’nin kendilerinden harç ücreti almamasını istedi. 

ONLİNE EĞİTİMİN HARCI OLMAZ
Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), yaptığı açıklama ile üniversitelerin 2020-2021 eğitim öğretim sezonunun ilk döneminde uzaktan eğitim vereceklerini belirtti. Yapılan açıklamanın ardından Kırıkkale Üniversitesi’nde öğrenim gören ikinci öğretim öğrencileri, ‘#KKÜOnlineEğitimHarcıOlmaz’ hashtagi ile sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştı. Online eğitimde harç ücreti olmaması gerektiğini savunan öğrenciler, üniversitenin kendilerinden harç ücreti almaması gerektiğini savundu. 

SİYASİLERDEN DESTEK GELDİ
Öğrencilerin sosyal medya platformu Twitter üzerinden başlattığı kampanyada binlerce tweet atılırken, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’dan da öğrencilere destek geldi.

“DÜZENLEMEYE GİDİLMESİ YERİNDE OLACAKTIR”
Öğrencilere katkı sunulması gerektiğini belirten Öztürk, “Geleceğimizin sigortası olarak gördüğümüz ve inandığımız gençlerimizin taleplerini dinlemek ve imkânlar dâhilinde bunları yerine getirebilmek için üniversitelerimizin öğrencileri yakından takip ettiğini biliyoruz. Yine de, içinden geçtiğimiz pandemi sürecinde mevcut isteklerin bir kez daha tespit edilmesi öğrencilerimizin motivasyonunu artıracaktır. Diğer yandan öğrencilerimize sunulan katkı ve desteklerin bu dönemde aileleri de düşünülerek yeniden tasarlanması maddi imkânsızlık yaşayan öğrencilerimizin yüzlerini güldürebilecektir.  İkinci öğretimde eğitim gören öğrencilerden de katkı payı alınmaması yönünde düzenlemeye gidilmesi yerinde olacaktır.” dedi.

“DESTEKLERİMİZİ ESİRGEMEYECEĞİZ”
Öte yandan bir açıklama da Başkan Türkyılmaz’dan geldi. Konuyu yakından takip edceğini belirten Türkyılmaz yaptığı açıklamada; “Öğrencilerimizin ısrarla dile getirdiği eğitim harcı konusunu ve daha birçok konuyu KKÜDER ailesiyle görüştük. Öğrencilerimizin pandemi sürecinde daha fazla mağduriyet yaşamaması için... Onların yanında olacağımızı bildirir ve konuyu yakından takip edeceğimizi, desteklerimizi esirgemeyeceğimizi buradan Türkiye’nin dört bir yanındaki değerli öğrencilerimize aktarırız.” ifadelerini kullandı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.