Kırıkkale polisinin büyük başarısı

Kırıkkale polisinin büyük başarısı
Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü 2018 yılında asayiş suçlarıyla mücadele de yüzde 84,  narkotik suçlarla mücadelede ise yüzde 90 gibi önemli bir başarı istatistiği yakaladı.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü 2018 yılında asayiş suçlarıyla mücadele de yüzde 84,  narkotik suçlarla mücadelede ise yüzde 90 gibi önemli bir başarı istatistiği yakaladı. Ekipler kent genelinde meydana gelen 9 bin 300 olayın yüzde 84’ünü aydınlatma başarısını gösterdi.

ASAYİŞ OLAYLARINDA YÜZDE 84 BAŞARI

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü hırsızlık ve asayiş suçlarına yönelik mücadele kapsamında İl genelinde 2018 yılı içerisinde meydana gelen toplam 9 bin 300 olayın yüzde 84’ünü aydınlattı. Emniyet Müdürlüğü şahsa karşı işlenen 3 bin 689 olayın yüzde 96’sını, malvarlığına karşı işlenen 2 bin 458 olayın ise yüzde 50’sini aydınlatarak Türkiye ortalaması üzerinde bir başarı sağladı. Yapılan çalışmalarda olay faili olarak tespit edilen 5 bin 578 kişiyi yakalayarak adalete teslim eden Emniyet Müdürlüğü devriye hizmetlerini de artırarak, tüm suçların en aza indirilmesi hedefine emin adımlarla ilerliyor.

ŞEHİR ZEHİR TACİRLERİNDEN TEMİZLENDİ

Emniyet Müdürlüğü ayrıca uyuşturucu kullanan veya ticaretini yapan gerçek kişilerin profilini oluşturarak şehrin adeta röntgenini çekti. Özelikle torbacı diye tabir edilen satıcılara yönelik net çalışmalar yapan İl Emniyet Müdürlüğü yüzde 90 oranında başarı sağlayarak önemli bir istatistiğe de imza attı. Emniyet ekipleri, Narkotik olaylarıyla ilgili olarak 679 kişi hakkında işlem yaparken bu gözaltılar sonrası 64 kişi tutuklandı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yıl boyunca çalışmaları neticesinde 5.577,47 gram eroin, 293 adet sentetik ecza, 499,49 gram sentetik kannabinoid, 10.992,53 gram esrar, 108,66 gram skunk, 1,04 gram metamfetamin, 447 adet Ecstasy ve 1.768 kök kenevir maddesi ele geçirdi.

KIRIKKALE’DE ÇORUMLU FAKTÖRÜ

Kırıkkale İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, göreve geldiği günden itibaren terör, asayiş ve özellikle uyuşturucuyla mücadele de kararlı bir tavır sergilemiş, şer odaklarının temizlenmesinde tüm teşkilatla birlikte topyekun bir mücadele örneği sergilemişti.

KAYNAK: HABER71


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.