Kırıkkale milletvekilleri yemin etti 

14-28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen seçimin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye Büyük Millet Meclisi, 28. Dönem için kapılarını açtı.

ANT İÇME TÖRENİ 10,5 SAAT SÜRDÜ
TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona erdi. Geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığında toplanan Genel Kurul'da, toplam 581 milletvekili ant içti. Ant içme töreni 10,5 saat sürdü. Yemin etmeyen milletvekilleri, Genel Kurul'a katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edecekler. TBMM Genel Kurulu'nda, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni gerçekleştirildi. 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde milletvekilliğine hak kazanan AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, CHP Milletvekili Av. Ahmet Önal, ant içerek yeni dönem için yeminlerini etmiş oldu. 

ÇİÇEK BUKETLERİ BIRAKILDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisi için ayrılan özel locada yemin töreninin bir bölümünü takip etti. Genel Kurul'a girdiğinde uzun süre alkışlanan Erdoğan, milletvekillerini ve dinleyici locasındaki vatandaşları selamladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da törenin bir bölümünü locadan izledi. Cumhurbaşkanı adayı olması dolayısıyla milletvekili seçiminde aday olamayan Kılıçdaroğlu, ilk defa bir yasama döneminin açılışını locadan takip etti. Milletvekili sıralarına, üzerinde 28. Dönem Milletvekilleri Ant İçme Töreni yazılı kokartlar ile papatya ve karanfillerden oluşan çiçek buketleri bırakıldı. Yemin sırası gelen milletvekillerinin yakınları, sırayla izleyici locasına alınarak milletvekillerinin yeminini izledi.

Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.