Kırıkkale’den İzmir’e giden UMKE ekibi mucize kurtuluşa imza attı

Kırıkkale’den İzmir’e giden UMKE ekibi mucize kurtuluşa imza attı
İzmir’de meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye giderek depremzedelere yardımda bulunan Kırıkkale UMKE ekipleri, enkazda mahsur kalan 2 kişiyi kurtardı. 

İDİL ŞİRİN’İN MUCİZE KURTULUŞUNDA YARDIMCI OLDULAR
Türkiye’nin her bölgesinden olduğu gibi Kırıkkale’den de İzmir’e yardım için UMKE ve 112 Acil Servis Ekipleri gönderildi. Deprem bölgesinde canla başla mücadele eden Kırıkkale UMKE ekipleri Emrah ve Rızabey Apartmanlarından 2 kişiyi sağ olarak kurtardı. Kırıkkale UMKE ekibi 58 saat sonra enkaz altından mucize olarak kurtarılan İdil Şirin’in de kurtarılmasında önemli rol oynadı.

ARAMA KURTARMA SONA ERENE KADAR İZMİR’DE GÖREV YAPACAKLAR
Kırıkkale UMKE ekibinin özverili olarak görevlerine aralıksız devam ettiğini açıklayan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, “İzmir’de 30 Ekim 2020 Cuma günü meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde arama kurtarma faaliyetleri için birçok il ile birlikte müdürlüğümüze bağlı 5 kişilik UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri) timi ve 3 kişilik 112 ambulans ekibi bölgeye yönlendirilmiştir. İzmir’e gece saatlerinde ulaşan ekibimiz, diğer UMKE ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarına destek vererek Rızabey Apartmanında çalışmalara başlamıştır. En kaz altında kalan Kadri Karaman isimli depremzedeye ulaşan UMKE ekipleri koordineli bir çalışma ile kazazedeyi sıkıştığı yerden kurtarmışlardır. Birçok ayrı alanda ve ayrı ekiplerce devam eden çalışmalarda Kırıkkale UMKE timi Emrah Apartmanına yönlendirilmiş olup, depremden 58 saat sonra 14 yaşındaki İdil Şirin’e ulaşmış ve minik yavrumuz sıkıştığı yerden kurtarılmıştır. Bölgede görevlerini sürdüren UMKE ve 112 ekiplerimiz, arama kurtarma faaliyetlerinin sona ereceği güne kadar İzmir’de görevleri başında olarak çalışmalara destek vereceklerdir. Özverili çalışmalarından dolayı ekiplerimize teşekkür ederiz” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.