Kırıkkale'de çocukların tiyatro heyecanı

Kırıkkale'de sahnelenen

KIRIKKALE (İHA) -Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen ‘Gezgin Kültür Festivali’ projesi kapsamında Anadolu’yu dolaşan ‘Kamyon Tiyatro’, Kırıkkale’de sahne aldı. ‘Yürüyen Tiyatro Etkinlik Programı’ çerçevesinde İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğünce hazırlanan Kuzu Maydonoz’un Maceraları adlı çocuk oyunu ilgiyle izlendi. Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında kurulan özel alanda sahnelenen oyun için çocuklar ve aileleri dakikalar öncesinden alana geldi. Burada yerini alan çocuklar, sahnelenen oyunu pürdikkat izledi. Pandemi döneminde evlerde sıkılan çocuklar gönüllerince bir gün geçirirken tiyatro ile buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

“Çocukları tiyatro ile buluşturmak istiyoruz”
Düzenlenen program ile ilgili bilgi veren İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukut, “Geçen sene başlattığımız Kamyon Tiyatrosu yani Yürüyen Sahne tüm Anadolu’yu karış karış geziyor. Tiyatro ve çocuk oyunu izleyememiş çocuklarımıza oyunlar götürüyoruz. Gittiğimiz yerlerde tır tiyatro ile alanlara yerleşiyoruz. Belediyenin ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin işbirliği ile çocuklarımızı buraya davet ediyoruz. Çocuklarımıza 45 dakikalık oyunu oynuyoruz. Bugün Keskin ilçesinin ardından Kırıkkale’deyiz. Son derece onurlu ve gururlu bir iş yapıyoruz. Önemli olan çocuklara hitap edip onların yüreklerine dokunabilmek. Çocukları tiyatro ile buluşturmak istiyoruz. Bu turnemiz 15 gün sürecek, il ve ilçeleri gezeceğiz. Çok mutlu, gururlu ve onurluyuz” dedi.
“Kuzu Maydanoz ’un Maceraları” adlı şarkılı danslı çocuk oyunu dostluğun önemi, doğanın neden korunması gerektiği, teknolojinin hayatımızdaki yeri gibi konular hakkında çocukları düşünmeye yönlendiriyor.


60d2dee1324e1-tiyatro (1).jpg

60d2dee15aeef-tiyatro (2).jpg

60d2dee210345-tiyatro (3).jpg

60d2dee2a2c12-tiyatro (4).jpg

60d2dee3128b6-tiyatro (5).jpg

60d2dee366a7a-tiyatro (6).jpg

60d2dee3ba4e7-tiyatro (7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.