Kırıkkale çiftçisine sözleşmeli tarım fırsatı

Kırıkkale çiftçisine sözleşmeli tarım fırsatı
Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından çiftçilerin alım garantisi ile planlı üretim yapabilmesi ve gelir düzeyinin arttırılması amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında, Türk Şeker Tarım A.Ş. katılımı ile sözleşmeli tarımsal üretim toplantısı yapıldı.

ÜRETİM ADINA ÖNEMLİ BİR ADIM DAHA ATILIYOR
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz’ın başkanlığında, İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, Türk Şeker Tarım A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Demiröz, Türk Şeker Tarım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Köksal Yalçın, Kırıkkale ziraat odası başkanları, çiftçiler ve Kırıkkale Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Yılmaz; “Çiftçimizin emeğinin tam karşılığını alacağından emin olarak planlı şekilde üretim yapması ve bu sayede gelir düzeyinin arttırılması için çalışıyoruz. İlimizde 2019 yılında bakanlığımız desteği ile yürüttüğümüz ‘Sözleşmeli Üretimin Yaygınlaştırılması Projesi’ ile 147 üreticimiz ile bin 500 dekar alanda 15 bin kg kuru fasulye tohumu ekimi, 26 üreticimiz ile 500 dekar alanda 6 bin 500 kg mercimek tohumu ekimi, 10 üreticimiz ile bin dekar alanda 518 kg İnegöl alası çerezlik ayçiçeği ekimi, 2 üreticimiz ile de Palancı-1 ve Ahmet bey çerezlik ayçiçeği 50 dekar alanda 40 kg ekimi gerçekleştirerek bu alanda gelişmeler kat ettik. Bugün de Türk Şeker Tarım A.Ş. katılımı ile düzenlediğimiz bu toplantı da ilimiz de sözleşmeli tarımsal üretim adına önemli bir adım daha atılıyor. Türk Şeker Tarım A.Ş. arpa ve buğday başta olmak üzere birçok tarımsal ürün için sözleşmeli üretim yöntemi ile ürün temin etmek istiyor. Bu konuda planlamamızı yapıyoruz. Sözleşmeli tarımsal üretim konusunda bilgi almak ya da üretim yapmak isteyen tüm çiftçilerimizi il ve ilçe müdürlüklerimize davet ediyorum” şeklinde konuştu.

BERABERİNDE GELİŞİMİ GETİREN BİR ÜRETİM YÖNTEMİDİR
Sözlerine sözleşmeli tarımsal üretim yönteminin faydalarına değinerek devam eden Yılmaz; “Dünyada birçok ülkede sözleşmeli tarımsal üretim yöntemi kullanılıyor. Bunun ülkemizde de birçok örneği mevcut. Bu yöntemle hem üreticimizi hem de tüketicimizi fiyat dalgalanmalarından korumak, arz ve talep dengesini oluşturmak mümkün. Ayrıca ürün kalitesinde standardın oluşturulmasına da katkı sağlayan sözleşmeli tarımsal üretim, beraberinde yerel tarımsal işletmelerin ve tarımsal sanayinin de gelişimini getiren bir üretim yöntemidir.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.