Kırıkkale Belediyesi’nden gerçeği aratmayan tatbikat

Kırıkkale Belediyesi İtfaiye ekipleri, Orta Anadolu Rafinerisindeki bir gaz dolum tesisinde yangın ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. Gerçeği aratmayan tatbikat başarıyla tamamlandı. 

SÖNDÜRME VE KURTARMA
Kırıkkale Belediyesi orta ve büyük ölçekli fabrika ve rafineride bulunan tesisler gibi yerlerde düzenli olarak gerçekleştirdiği tatbikatlara bir yenisini daha ekledi. Kırıkkale Orta Anadolu Rafinerisinde bulunan bir gaz dolum tesisinde, tesiste çalışan personellere yönelik yangına ilk müdahale ve kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat, senaryo gereğince, dolum tesisindeki peronda bir tankerin, dolum yaptığı esnada gaz kaçağı oluşması sonucu çıkan olası yangın ile başladı.

YARALI KURTARILDI YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ
Yangın alarmının verilmesiyle tesisteki yangın söndürme sistemi devreye girerken, yangına ilk müdahalenin tesiste çalışan işçiler tarafından nasıl yapılacağı çalışanlara anlatıldı. Senaryo gereği, son sistem teknoloji ile donatılı Kırıkkale Belediyesi İtfaiye araçları yangın yerine kısa sürede ulaşarak yangına müdahale etti ve yaralı şoförü kurtardı. Ardından itfaiye ekipleri yangını da başarı ile söndürdü. Tesis yetkilileri, “Kırıkkale Belediyesi itfaiyesi ile tatbikat gerçekleştirdik, çok güzel bir çalışma oldu, pratikte olası bir durumda arkadaşlarımız bilinçlendirmiş olduk. Personelimiz, itfaiye ekiplerinden güzel bir eğitim aldı. Allah’tan gerçeğini yaşatmasın temennisinde bulunarak, tüm personelimizi ve Kırıkkale Belediyesi İtfaiyesini kutluyorum” dedi.

“HER ZAMAN HAZIR BEKLİYORUZ”
Kırıkkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Tuncay Bulut ise yaptığı açıklamada, “İşlem yoğunluğunun yüksek olduğu Orta Anadolu Rafinerisi’nde ve çevresindeki dolum tesislerinde, çıkması muhtemel kimyasal yangınlara karşı hem burada çalışanların bilinçlendirilmesi hem de itfaiye ekiplerimizi her zaman hazır halde tutmak için gerçeğini aratmayacak bir tatbikat gerçekleştirdik. Bugün dolum tesisinde gerçekleştirdiğimiz yangın tatbikatı başarı ile tamamlandı. Ekip arkadaşlarımı gayret ve çalışmalarından dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.
 


60af76b2c3cf4-tatbikat (1).jpeg

60af76b2e06ec-tatbikat (1).jpg

60af76b31e632-tatbikat (2).jpeg

60af76b3654a1-tatbikat (2).jpg

60af76b38eb80-tatbikat (3).jpeg

60af76b3aff1f-tatbikat (3).jpg

60af76b3ec6a1-tatbikat (4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.