Kırıkkale, 3’üncü bölge teşvik sıralamasına geriledi

Kırıkkale, 3’üncü bölge teşvik sıralamasına geriledi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Kırıkkale, 4'üncü bölge teşvik sıralamasından 3’üncü bölge teşvik sıralamasına geriledi. 

DESTEK 800 BİN TL ARTIRILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karara göre, teşvik uygulaması bölgelerinde uygulanacak kriterler değişti. Düzenleme ile birlikte, faiz veya kar payı desteği tutarı, bölge ayrımı olmaksızın AR-GE ve çevre yatırımlarına sağlanan destek 1 milyon TL’den 1,8 milyon TL’ye çıkarıldı. Ayrıca düzenleme ile birlikte, yazılım ve bilişim ürünleri üretimi de eklendi. Öten yandan geçtiğimiz senelerde 4'üncü bölgede bulunan Kırıkkale, kararla birlikte 3'üncü sıraya geriledi.  

YATIRIM TEŞVİK UYGULAMASI BÖLGELERİ
Yapılan düzenleme sonucunda, 5 bölgeden oluşan yatırım teşvik uygulaması bölgeleri şöyle oldu; 1. Bölge: Ankara, Antalya, Bursa, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Muğla ve Tekirdağ, 2. Bölge: Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale (Bozcada ve Gökçeada ilçeleri hariç), Denizli, Edirne, Isparta, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Konya, Manisa, Sakarya ve Yalova, 3. Bölge: Adana, Burdur, Düzce, Gaziantep, Karaman, Kırıkkale, Kütahya, Mersin, Samsun, Trabzon, Rize, Uşak ve Zonguldak, 4. Bölge: Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Nevşehir ve Sivas. 5. Bölge: Bayburt, Çankırı, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Kilis, Niğde, Ordu, Osmaniye, Sinop, Tokat, Tunceli ve Yozgat. 6. Bölge: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van ile Bozcada ve Gökçeada ilçeleri olarak yeniden düzenlendi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.