Kiralık Tekne Seçimi Nasıl Olmalı?

Kiralık Tekne Seçimi Nasıl Olmalı?
Günün birinde siz de mavi tura çıkmak isteyebilirsiniz. Türkiye’de Ege ve Akdeniz Bölgesi sınırları içerisinde yer alan birbirinden güzel koyların tadını çıkarmak adına bir an önce harekete geçmelisiniz.

Tekne Kiralamayı Düşünenlerin Dikkat Etmeleri Gereken Hususlar

Kiralık tekne ihtiyacı her geçen gün artıyor. İnsanlar; bilhassa Covid-19 dönemiyle beraber çok daha özgür bir ortamda tatil yapmak istiyorlar. Diğer insanların gürültüsünü çekmek istemiyorlar. Ayrıca, otel fiyatlarının katlanarak artması; insanların kiralık tekne alternatiflerine yönelmesine de neden oldu. Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda tekne alternatifi bulunuyor. Ancak, insanları dolandırmak isteyen kişi ve kurumların sayısı da bir hayli fazla! Bu noktada, kiralık tekne ararken aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir:

  • Her şeyden önce, güvenilir ve geçerli sertifikaları olan bir turizm acentesinden hizmet alınmalıdır. Bu sayede, insanların aklında herhangi bir şüphe oluşmaz.
  • Tekne kiralamak zannedildiği kadar kolay değil! Teknede kaç kişinin kalacağına karar verilmelidir. Takdir edersiniz ki, küçük bir teknede yirmi kişinin beraber tatil yapması mümkün değildir. Bu yüzden, kişi sayısına uygun bir kiralık tekne aranmalıdır. Ayrıca, bütçenin belirlenmesi de gereklidir. Acente; eldeki verileri dikkate alarak kişiye en uygun tekneyi sunar.
  • Kiralık tekne arayanların bazı hususları bilmeleri gerekir. Tekne çeşitleri ve farkları, tekne bakım ve sigortaları, teknede yaşam, rota ve ödeme şekilleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır.
  • 2020’li yıllarda olduğumuz şu günlerde piyasada farklı özelliklere sahip teknelerin yer aldığını ifade edebiliriz. Ahşap veya fiber yelkenli tekneler arasından seçim yapılabilir. Bunun yanı sıra, lüks guletler ya da katamaranlar da iyi bir seçenek olabilir. Ayrıca, motoryat ve motorlu yatlar da ihtiyaçlara hitap eden tekne seçenekleridir.
  • Tekne tatili yapmak isteyenlerin teknede yaşam hakkında fikir sahibi olmaları şarttır. Sıradan bir tatil olmayacağını bilmelisiniz. Denizde olmanın getirdiği birtakım sorumluluklar vardır. İnsanlar; ortak kullanım alanlarının temizliğinden sorumludurlar. Bunun yanı sıra, tekne hareket halindeyken denize atlamak gibi eylemlerden kesinlikle kaçınılmalıdır. Tekne tatili sırasında birtakım kurallara da uyulmalıdır. Örneğin, kişinin tekne içerisinde topuklu ayakkabı giymesine kesinlikle izin verilmez.
  • Kiralık tekne arayanlar; tekne kaptanının direktiflerini dinlemek zorundadırlar. Kendi başına bilinçsiz bir şekilde hareket eden birinin tekne tatili yapmasına izin verilmeyebilir.
  • Kiralık tekne arayanların nereleri gezip görmek istediklerine de önceden karar vermeleri şarttır. İstenildiği takdirde tekne kaptanının oluşturmuş olduğu rotaya sadık kalınabilir. Bunun yanı sıra, tekne tatili sırasında görülmek istenilen koylar da kaptana aktarılabilir. Ayrıca, mola verilecek ve yemek yenecek koylar da önceden belirlenmelidir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.