Kimsenin Yahşihan'ı susuz bırakmaya hakkı yok!

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, son günlerde ilçede meydana gelen su kesintileriyle ilgili açıklama yaptı.

TÜRKYILMAZ: "KIRIKKALE'DE MEYDANA GELEN PATLAKLAR NEDENİYLE YAHŞİHAN SUSUZ KALIYOR. KOMİSYON KURULSUN, GEREĞİ YAPILSIN"

“SULAR BİRLİĞİ'NDE MUHATAP BULAMIYORUZ”
Ana su boru hatları Sular Birliği'ne bağlı olan Yahşihan, Kırıkkale'de meydana gelen su patlakları nedeniyle son günlerde su kesintisi sorunu yaşıyor. Yaklaşık üç gündür su kesintilerinin yaşandığı ilçede Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, beraberinde heyetle birlikte basın açıklaması yaptı. Kırıkkale'de altyapı eksikliği ve patlayan sular nedeniyle Yahşihan'ın susuz kaldığını söyleyen Türkyılmaz, "Yahşihan'ı susuz bırakmaya, 30 bin nüfuslu bir ilçeyi mağdur etmeye kimsenin hakkı yoktur. Sular Birliği yetkilileriyle görüşmeye çalışıyoruz, kimse görüşmek istemiyor." ifadesinde bulundu. 

"HEMŞEHRİLERİMİZDEN ÖZÜR DİLİYORUM"
İlçede meydana gelen su kesintileri nedeniyle Yahşihan halkından özür dileyen Türkyılmaz, "Bizim halkımızı keyfiye susuz bırakma gibi bir lüksümüz yok. Bu sorunun ana nedeni Sular Birliği ve Kırıkkale'de meydana gelen su patlakları. Bizim sular birliğine 2 milyon 300 bin TL borcumuz var. Fakat bu su kesintisi borç nedeniyle değil, Kırıkkale'de oluşan su patlaklarıdır. Eğer Kırıkkale'de su patlakları giderilirse bizlere de su verilecektir. Çünkü bizler, Sular Birliği'nden tek ana hat üzerinden su akışını sağlıyoruz."

“SULAR BİRLİĞİ, SUYU BİZİM SAATLERDEN AKITMIYOR”
Sular Birliği'nin Yahşihan'da bulunan su depoları ya da su saatlerinden suyu akıtmadığını söyleyen Türkyılmaz, "Bizler altyapımızı tamamladık ve şuanda ilçemizin hiçbir yerinde su patlağı göremezsiniz. Bu susuzluğun ana nedeni, Kırıkkale'de altyapı sorununun giderilmeyişi ve su patlaklarının meydana gelmesi. Sular Birliği, halkımızı mağdur ederek bize suyu vermiyor. Kırıkkale'de meydana gelen patlaklar nedeniyle halkımızı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok"

“HODRİ MEYDAN! KOMİSYON KURULSUN”
Kırıkkale Belediyesi'nin, Yahşihan Belediyesi su depolarının yüksekte olduğunu iddia ettiğini söyleyen Türkyılmaz, "Eğer bizim su depolarımız yüksekte ve susuzluğun ana sorunu bizden kaynaklıysa, buradan devletin bütün yetkililerine sesleniyorum; ‘Hodri meydan!’ Bir komisyon kurulsun, su borularını ve depolarını inceleyelim, sorun kimden kaynaklıymış kamuoyuna objektif bir şekilde açıklayalım. Kırıkkale Belediyesi'nde bulunan kişiler, bence Başkan Mehmet Saygılı'ya yanlış bilgiler veriyor ve yanlış yönlendiriyor. Şu gerçekte unutulmamalıdır, artık Kırıkkale'de bulunan altyapının, şehir nüfusunu kaldırmadığının bir göstergesidir."

İTFAİYE PERSONELİ SABAHA KADAR SU DAĞITIYOR 
Vatandaşların mağdur olmaması amacıyla itfaiye personellerinin sabaha kadar su dağıttığına değinen Türkyılmaz, "32 kişilik ekiplerimiz hem itfaiye araçlarımızla hem de su tankerleriyle sabaha kadar su dağıtımı yapıyor. Hanelerimize 509 ton su teminatı sağladık. Taşıma suyla değirmen dönmüyor. Bizim göbeğimiz sular birliğine bağlı. Artık bu sıkıntının ciddi şekilde masaya yatırılması lazım. Şuanda bize Kırıkkale Belediyesi 14 bar su vermesi gerekirken bu suyun barını da 8,5 seviyesine düşürdü. Açık ve net bir şekilde söylüyorum bu su kesintilerinin ana temel nedeni Kırıkkale'de meydana gelen su patlaklarıdır. İnşallah sorunu kısa sürede çözerek, halkımıza yeniden su vereceğiz." dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.