Kılıçlar Köyü, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek

Kılıçlar Köyü, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek
Kılıçlar Köyü, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kılıçlar Köyü’nün sorunları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Köyün sorunlarının bitmediğine vurgu yapan Önal, en kısa sürede Kılıçlarlı vatandaşların CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüreceğini ifade etti.

SUYU PARA İLE İÇİYORLAR
Önal yaptığı yazılı açıklamada “Yahşihan ilçesine bağlı Kılıçlar köyünün sorunları bitmiyor. Belde belediyesinin köy statüsüne düşürülmesi, aynı zamanda 1924 yılında acılan köy okulunun kapatılması, suyu ile meşhur şirin köyün su kaynaklarının özel firmaya satılması ve köy halkının içme su ihtiyacını kuyu sularından temin ettiği bilinmektedir. Doğal Kaynak Suyu ile de ünlü Kılıçlar köyünde yılllar önce köylülerin fedakarlığı ile getirilen içme suyu başka bir ilçede faaliyet gösteren özel bir firmaya satılmıştır. Köylüler kendilerinin getirdiği üstelik köye ait olması gereken suyu para ile içmek zorunda kalmaktadır. Parası olmayanlar ise kuyu suyu içmektedir. Kuyu suyunun kalitesiz olmasından dolayı köylüler sık sık hastalanarak hastanelere taşınmaktadırlar.” dedi.

GÖÇ VAR
Önal açıklamasının devamında şu noktalara değindi; “Her geçen gün köy halkının büyükşehirlere göç verdiği nüfusuna bakılarak anlaşılmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yapılan termik santrale 1 tane Kılıçlar kütüğüne bağlı işsizin alınmadığı da sitemler arasında. Kılıçlar köyüne yapılan ‘"yabancı geri gönderme merkezi" nde çalıştırılacak işçilerin Kılıçlar Köyünden seçileceğinin sözünün verildiği ancak yetkililerin sözlerinde durmadığı belirtildi. Bu merkez yapılırken tüm Kılıçlar halkına burada çalıştırılacak personelin sadece Kılıçlarda yaşayan işsiz köylülerden değerlendirileceğinin sözünün verildiği ama sözün tutulmadığı bilinmektedir. Köyde yaşayan bir anne evlere temizliğe giderek ve çocuklarının rızkından keserek güvenlik sertifikası aldığını, yetkililerin söz vermesine rağmen kendisini işe alınmadıklarını bu sebeple de perişan olduğunu anlattı.”

SORU ÖNERGESİ VERECEĞİM
“İş vaadi verilen aynı zamanda kimisine güvenlik sertifikası veya temizlik belgesi aldırılıp bu vatandaşlarımızın vicdani ve aklıyla dalga geçilmesini hazmetmek mümkün değildir. Köyde bulunan taş ocağı ve kum ocakları çevreye toz saçtığından soğanı ve pırasası ile ünlü Kılıçlar köyü artık tarım üretimi yapmaktan vaz geçmiş durumdadır. Ayrıca köyde onlarca genç iş beklerken, verilen sözlere rağmen dışarıdan işçi getirtilip bir tek Kılıçlarlı’nın işe alınmamış olması son derece tepki yaratmıştır. Kılıçlar halkı dışardan insan getirilip çalışmasını istemiyor. Hatta bazı gençler iş bulamadıkları için evlenemediklerini, bu sebeple de köyü terk edip büyükşehirlere çalışmaya gideceklerini söylediler. Kılıçlar Köyü’nün sıkıntılarını tek tek not aldık. Bu konuda ilgili bakanlığa yazılı soru önergesi vereceğim. Ayrıca Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu alıp köylüleri genel başkanımız ile görüştüreceğim.” 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.