Keskin’de kıraathanelere kitap okuma köşesi

Keskin’de kıraathanelere kitap okuma köşesi
Keskin Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu “Okuyan Şehir Keskin” projesi kapsamında ilçede başta kıraathaneler olmak üzere halkın ortak kullanım alanlarına kütüphaneler yapılıyor.

KİTAP OKUMAYA 1 DAKİKA AYIRIYORUZ

KOP Bölge İdaresi Başkanlığının mali desteğiyle hazırlanan projenin ilk kitaplığı tarihi bedesten çarşısında bulunan Arap’ın Kahvesine yapıldı.  İlçe Kaymakamı Muammer Köken,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kurum müdürleri ve vatandaşların katılımıyla açılışı gerçekleştirilen kütüphaneye vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Proje sorumlusu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek yapılan bu kütüphanelerle ilgili olarak “2016 TUİK verilerine göre günde 6 saat televizyon izleyen, 3 saat internete giren halkımız kitap okumaya 1 dakika ayırmaktadır. Kitap okumak halkımızın ihtiyaç listesinde 235. sırada yer almaktadır. Biz bu olumsuzlukları bertaraf etme adına hazırlamış olduğumuz proje kabul edildi ve bugün burada kabul edilen projemizi uygulamaya başlıyoruz” ifadesini kullandı.

ÖRNEK BİR PROJE

Kaymakam Köken ise yaptığı konuşmasında, halkın her ne kadar dünya kitap okuma istatistiklerinde geride olsa da; yapılan bu projenin  örnek bir proje olduğunu,  vatandaşların kitaba ulaşımın kolaylıkla sağlanacağını, bilgiye  ulaşmada internetin kolaylık sağladığı fakat  enformasyon kirliğine neden olduğunu vurguladı. Köken, bilgiyi asıl kaynağından öğrenilmesinin gerektiğini ve kitabı okumanın bir günlük faaliyet değil süreklilik arz etmesini gerektiğini belirterek, boş vakitlerini geçirmek için kıraathaneye gelen vatandaşların kitap okuyarak vakitlerini en güzel şekilde değerlendirebileceğini sözlerine ekledi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.