Keskin’de el lezzetleri ekonomiye dönüşüyor 

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde Keskin Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi’nde ev hanımları ellerinin lezzetleriyle ev ekonomisine katkı sağlıyor.

MALZEMELER ÜCRETSİZ VERİLİYOR 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ülke genelinde 600’ü aşkın oluşturduğu merkezlerden bir tanesi de Keskin ilçesinde yer alıyor. Keskin Kaymakamlığı’na bağlı Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) ev hanımlarının bir yandan meslek sahibi olmasını diğer bir yandan ise ev ekonomilerine katkı sağlamasını amaçlıyor. Bütün malzemeler kursiyerlere ücretsiz şekilde tahsis ediliyor. Kurs merkezine evleri uzak olan kursiyerler ise ücretsiz şekilde evlerinden alınarak evlerine bırakılıyor.

5 FARKLI KATEGORİDE MESLEK ÖĞRETİLİYOR 
Belirli periyotlar halinde gelen yaklaşık 50’ye yakın kursiyere 5 farklı kategoride meslek öğretiliyor. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün koordinesinde açılan kursları bitirenler, kurs sonunda sertifikaya hak kazanacak. Merkezin yemek hazırlama bölümünde bulunan öğretici Fatma Canöz, “Burada her gün yemek yapıyoruz. Yapmış olduğumuz yemeklerin satışını yaparak ev ekonomisine katkı sağlamış oluyoruz” dedi.

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VERİLİYOR 
Keskin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Merkezi Müdürü Tuğrul Öztürk, “Kadınlarımıza destek olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sosyal bir imkana sahip olmayan kadınlarımızın burada hem ev ekonomisine katkı sağlamaları hem de sosyalleşmeleri amacıyla bu çalışmayı yürütüyoruz. Burada üretilen ürünlerin malzemelerini tamamen ücretsiz şekilde temin ediyoruz. Madde bağımlılığı, dini değerler gibi birçok konuda da eğitimlerimiz oluyor. Günün sonunda kursiyerlerimiz evlerine mutlu bir şekilde gidiyor ve azda olsa ev ekonomisine destek sağlamış oluyor” şeklinde konuştu. 

Haber: Seda Özdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.