Keskin Karıştıran mesire alanı canlanacak

Keskin Karıştıran mesire alanı canlanacak
​​​​​​​Kırıkkale’nin Keskin ilçesi sınırları içinde yer alan büyük bir arazi üzerinde kurulu çam ve badem ağaçlarıyla küçük bir ormanlık olan Karıştıran mesire yeri, eski canlılığının kazanması için çalışma başlatıldı.

Kırıkkale’nin Keskin ilçesi sınırları içinde yer alan büyük bir arazi üzerinde kurulu çam ve badem ağaçlarıyla küçük bir ormanlık olan Karıştıran mesire yeri, eski canlılığının kazanması için çalışma başlatıldı.

Keskin Kaymakamlığı öncülüğünde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinesinde çalışmalar başladı.  İnsanların tekrar piknik yaptığı, eğlendiği, ailesiyle birlikte vakit geçirdiği yer haline gelmesi için TYP kapsamında İŞKUR aracılığıyla çalışanlar tarafından çevre düzenlemesi yapılmakta. İşçiler yoğun bir şekilde çalışarak yabani otlar temizleniyor. Ağaçların budamasını ve bakımını, kamelyaların tamiratı ve boyamasını yapıyor.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden Kaymakamı Muammer Köken, Bozkırın ortasında bir teneffüs alanı olan Karıştıran mesire yerinin ilçe halkı ve çevre illerden gelecek vatandaşlarımız için günü birlik vakit geçireceği alternatif bir rekreasyon yeri olduğunu,  insanların şehirde kapalı alanlarda AVM'lerde vakit geçirmek yerine Karıştıran gibi doğayla iç içe, kuş sesleriyle , envai çeşit çiçek kokularıyla dinlenip huzur bulacağı bir yer haline gelecek olan Karıştıran'a  tüm vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz” dedi.  Atıl durumda olan bu güzel yerin canlanması için Vali Yunus Sezer'de ihtiyaç duyulan mali desteği vereceğini belirtti. Ayrıca KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına ve Ahiler Kalkınma Ajansı'na Karıştıran mesire alanın düzenlenmesi için projeler yapılması planlanıyor.

Kaynak: İl Gazetesi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.