Kedi Cinslerine Genel Bir Bakış

Kedi Cinslerine Genel Bir Bakış
 Haber Merkezi
Kedi cinslerini sizler için derledik.

Hayatımıza neşe ve renk katan kedi dostlarımızın fizyolojik ve karakteristik özellikleri hiç şüphesiz mensup olduğu ırka bağlı değişkenlik gösterir ve hayvanseverlerin kedi dostlarının beklentilerini tahminlemesi ve anlaması noktasında bu ırklara dair detaylara hakim olması hayli önemlidir.

Mavi Rus Kedisi (Russian Blue)

Zerafeti, yemyeşil gözleri, mavi tüyleri ve şefkatleri ile hayvanseverlerin en sık tercih ettiği kedi ırklarından biri olan Mavi Rus Kedisi, oldukça zekidir ve özellikle çocuklar için iyi bir oyun arkadaşıdır. İlk kez 1860’lı yıllarda görülen ve koruma içgüdülerinin gelişmemesine bağlı olarak kapalı ortamlarda bakılması gereken bu dostlarımızın tüy dökme sorunu bulunmasa da haftada en az 1 kez tüylerinin taranması gerekir. Yine sık hastalanmaması ve kronik bir sağlık probleminin bulunmaması da temel birkaç noktaya dikkat edildiği takdirde Mavi Rus Kedisi dostlarımızın bakım sürecini hayli kolaylaştırır.

Savannah Kedisi (Serval)

Uzun bacakları ve atik vücudunun getirdiği etkileyici görünümü zekası, oyunculuğu ve zaman zaman yaramazlığı ile birleştiren Savannah Kedisi, her ne kadar kucak kedisi olmasa da müthiş bir oyun arkadaşıdır ve unutamayacağımız anılardaki arkadaşımız olmayı başarır. Özellikle düzenli beslenme konusunda hassas bu dostlarımızın mamaları yaşına, cinsiyetine ve gebelik durumuna bağlı seçilmeli ve tüylerinin haftada en az 2 kez taranması gerekir. Çoğu zaman suyla oynamayı hobi edinen Serval Kedilerinde yaygın görülen kulak enfeksiyonu probleminin önüne geçebilmek adına kulakların haftada birkaç kez bez ile temizlenmesi ve en azından bir kez banyo yaptırılması önemli detaylardır.

Ragdoll Kedisi

Dost canlısı görünümü ve sevimli bakışlarıyla daha ilk anda içimizi ısıtan Ragdoll dostlarımız, 1963 gibi geç bir tarihte ortaya çıkmış ve insan hayatına uygun fizyolojisi ve karakteri ile kısa sürede popülerliği artan bir kedi ırkı olmuştur. En tüylü kedi ırklarından biri olan Ragdoll kedilerinin safir gözleri ve sahipleriyle zaman geçirmekten müthiş mutlu olması, onları gerçek bir kucak kedisi yapar. Her ne kadar uzun tüyleri bakım sürecini zorlaştırır gibi görünse de uysal yapısı ile sahiplerine hiçbir zorluk çıkarmayan bu dostlarımız, doğru bakım ve veteriner hekim kontrollerinden ödün verilmediği takdirde uzun yıllar boyunca hayatımızı renklendirmeye devam edebilir.

Maine Coon

İnsan hayatına ilk kez Kuzey Amerika’da giren ve devasa yapısıyla tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Maine Coon, sevecenlik ve nezaketi ile ön plana çıkarken bakım sürecinde hassasiyete ihtiyaç duyar. Özellikle tüy bakımı noktasında haftada en azından üç kez taranmaya ihtiyaç duyan Maine Coon, 13 yıla kadar hayatımızda neşe kaynağı olmaya devam edebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.