Karantinadaki tır şoföründen teşekkür

Karantinadaki tır şoföründen teşekkür
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, Kırıkkale’de karantina altına alınan tır şoförü Taner Öztan (37) yetkililere teşekkür etti.

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

ZORLU BİR SÜREÇTEN GEÇTİK
Koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 Nisan’da yurtdışından getirilerek, Kırıkkale’de karantina altına tır şoförü Taner Öztan (37), kendilerine gösterilen ilgiye teşekkür etti. Fransa’da çok zorlu süreçlerden geçtiklerini, ekmek, su ve tuvalet gibi ihtiyaçlarını bile zor karşıladıklarını belirten Öztan, “Devletimizden yardım istedik ve birkaç gün içerisinde uçak ayarlandı.” dedi.

DEVLETİMLE GURUR DUYDUM
Gazetecilere yaşadığı süreci anlatan Öztan, "Marsilya’da kapalı bir alanda 140 kişi bekledik. Ta ki Marsilya'dan Esenboğa Havalimanı'na gelene kadar aradaki farkı o zaman anlayabildik. Uçaktan daha inmeden Türkiye'nin sağlık personeli uçaklara geldi. Tek tek ateş ölçümü yapıldı, termal kameralarla bakıldı, sonrasında maske dağıtıldı. Pasaport kontrollerimizden sonra uçağın yanına gelen 7 otobüse bindirildik. Yani uçağa binmeye 2 otobüsle gitmiştik, Türkiye'de 7 otobüse bindik. Polis eşliğinde, trafik ekiplerinin yol açmasıyla yurda kadar geldik."

Öztan, yurda geldiklerinde tekrar ateş ölçümü yapıldığını, bilgilerinin alındığını ve içeride küçük gruplar halinde kendilerine seminer verildiğini aktardı.

Odaları önceden hazırlanmış gördüğünü ifade eden Öztan, şunları kaydetti:

"Gerçekten şaşırdık. Bütün her şey eksiksiz bir şekilde. Yani şöyle anlatabilirim, iğneden ipliğe, tırnak makasından diş fırçasına, havlusundan seccadesine kadar her şey eksiksiz bir şekilde hazırlanmış ve odalara bırakılmış. Odalar tertemiz, hijyen birinci sınıf ve günde 3 öğün yemeğimiz kapıya kadar geliyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten vatanımla, ülkemle ve devletimle gurur duydum. Sağ olun, var olun. Allah devletimize zeval vermesin." ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.