Karakeçili sele teslim

Karakeçili sele teslim
Gün içerisinde etkili olan kuvvetli sağanak yağışı Karakeçili’yi teslim aldı. Can kaybının olmadığı selde kanalizasyon şebekeleri, yollar, iş yerleri ve konutları sel bastı.

Sağanak yağışın etkili olduğu ve yaklaşık yarım saat yağan sağanak yağış, Karakeçili’yi teslim aldı. İş yerlerini, konutları ve ilçe sağlık ocağını basan selde can kaybı olmazken, ciddi maddi zararlar meydana geldi. Karakeçili Belediyesi ekiplerince tedbirlerin alınmasına rağmen etkili olan kuvvetli sağanak yağış kanalizasyonları ve içme su hatlarını doldurdu.

VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Yaklaşık yarım saat yağan şiddetli sağanak yağışta ilçenin içerisinden adeta sel bir ırmak gibi akarken, belediye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Sel sularının şiddetli olmasından dolayı ilçede bulunan bazı yollarda çökmeler ve yarılmalar meydana gelirken, bu yollar kullanılamaz hale geldi.

YOLLAR KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Karakeçili Belediyesi ekiplerinin hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten, Belediye Başkanı Veysel Aydemir, “Şiddetli yağan yağmur ilçemizde sele neden oldu. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Çok şükür can kaybımız yok. Evi ve işyerleri zarar gören vatandaşlarımıza yardım ediyoruz. İlçemizin bazı yolları kullanılamaz hale geldi”

YILDIRIM DÜŞTÜ

Aydemir, “Sel sularının şiddetli olması nedeniyle yollarımızda çökmeler ve çatlamalar meydana geldi. Ahırlar zarar gördü. Sel suları hayvan yemlerini götürdü. Yıldırım çarpması sonucu bazı hayvan yemlerinin balyaları (saman) yandı. Sağlık ocağımızın içerisi sel suları ilde doldu. Hastalarımız etkilenmesin diye temizleme işlemini yaptık”

ALT YAPI KULLANILAMAZ DURUMDA

Aydemir, “Kanalizasyon hatlarımızın içerisi çamur ile doldu. Ekiplerimiz şuanda hattı açmaya çalışıyor. İlçemizdeki içme suyu hattımız sel sularının oluşturduğu çamur ile doldu yine temizleme işleklerimiz sürüyor. Yer altından geçer Telekom hatları yeryüzüne çıktı. Ekiplerimiz her türlü çalışma içerisinde. Allah’ın taktiri. Çok şükür can kaybımız yok” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.