Kaplan, 'Herkesi kucaklamak zorundayız'

Kaplan, 'Herkesi kucaklamak zorundayız'
AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, son zamanlarda vatandaşın yaşadığı ekonomik sorunlar karşısında herkesi kucaklamak zorunda olduklarını söyledi. ‘Siyasette birleştirici olacağız’ söylemiyle yola çıkan Kaplan,

BU GÖREV MİLLETE HİZMETTİR 
Yaklaşık bir buçuk yıl önce AK Parti İl Başkanlığı görevine atanan Mustafa Kaplan’a, bu süre zarfında yaptıkları ve 2023 vizyon hedefleri kapsamında yapacakları çalışmalarını sorduk. Partiye küskünlerden seçim çalışmalarına, MKE’ye işçi alımlarından teşkilatta yapılan değişikliklere, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntıya kadar birçok konuya değinen Kaplan, “Biz bu görevi milletimize hizmet etmek ve Cumhurbaşkanımızın yükünü almak için yola çıktık. Bizim kapımız herkese sonuna kadar açıktır” şeklinde konuştu. İşte Kaplan ile yaptığımız o röportaj;

Yaklaşık bir yılı aşkın görevdesiniz. Taahhüt ettiğiniz ‘birleştirici olacağız’ söylemini yerine getirebildiniz mi? Partiye küskünler var mıydı? Bu küskünlükleri sonlandırdınız mı?
“Biz görevi devraldığımız günden itibaren Cumhurbaşkanımızın yükünü almaya söz verdik. Geldiğimiz günden itibaren herkesi kucaklayıcı üslup ve düsturla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu söylemi belli oranda aldığımızı düşünüyorum. Önümüzde yol daha var ama tüm teşkilatımızla birlikte 2023 hedeflerine daha iyi gideceğimizi düşünüyoruz. Küskünler maalesef siyasette her zaman oluyor. Dokunabildiğimiz herkese dokunarak, gerek partimize davet ederek, gerek bizzat ziyaretlerde bulunarak birleştirmeye kucaklamaya çalışıyoruz.”
 

Kanaat önderleri ile belirli aralıklarla bir araya geliyorsunuz! Amacınıza ulaşıyor musunuz? Bunun yanı sıra eski il başkanları ile görüş alışverişinde bulunuyor musunuz?
“Kanaat önderleri adı altında bir birim kurduk. 10. Toplantısını gerçekleştirdi. Her ayın ilk Cuma günü toplantı yapıyoruz. Şuan 170 kişi oldu. Burada bulunan büyüklerimiz belirli bir yaşın üzerinde. Bugüne kadar partimize gönül almış gönül vermiş vermemiş kişiler. Sahada yapmamız gereken çalışmaları bizlere anlatıyorlar. Genel konjonktür, gerek belediye, gerek teşkilat nezdinde sorunları bizlere bildiriyorlar. Bizlerde çözüm odaklı neler yapabiliriz bunları konuşuyoruz. Partimize bir şeyler kattığını düşünüyorum.”

Önceki dönem merkez ilçe, kadın kolları, gençlik kolları başkanları ile bir süre devam ettiniz. Ancak ne oldu da değişikliğe gidildi? Bundan sonra değişiklik olur mu?
“Bu arkadaşlarımız bu davaya hizmet etmiş gönül vermiş arkadaşlarımız. Her görevde bayrak değişimi oluyor. O arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Bugün ben varım benden sonra başka birisi gelecek bayrak değişimi dediğim gibi. Yolda elbette kazalar olabiliyor ama şuanda çok güzel bir uyumumuz var. Herhangi bir sıkıntımız yok, Allah bozmasın. Kimseyi ötekileştirmeden bugüne kadar görev almış almamış her kesime dokunmak zorundayız. Makamın kapısı kim gelirse gelsin herkese açık.”

Türkiye genelinde vatandaş ekonomik alanda sıkıntılarla karşılaşıyor. Vatandaş bunu sahada sizlere yansıtıyor mu? Bu zorlukları yaşıyor musunuz?
“Elbette yeri geliyor yaşıyoruz. Fakat biz güçlü bir liderin öncülüğüne giden bir parti teşkilatıyız. Biz buraya yük almaya mücadele etmeye geldik. Sahadaki çalışmaları, vatandaşların sorunlarını biliyoruz ona göre çalışma yapıyoruz. Biz cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. İnşallah güçlü bir ülke olarak bu sancılı süreci en iyi şekilde atlatacağız ve milletimize en iyi hizmeti sunmayı devam edeceğiz.”

MKE alımlarında kaç kişi Kırıkkaleli? Alımlarda AK Parti’ye üye olma şartı iddiası doğru mu?
“MKE A.Ş olduktan sonra dışarıya gitmek istemeyen burada kalan işçilerimizin çocuklarına hak tanındı. Yüzde 95’i Kırıkkale. Yüzde 5’i ise kalifiye personellerden dışarıdan gelenler oldu. Bunun devamlı takibini yakıyorum bunun vebali bende kalmıyor. İlgili yerlerle takibini yapıyoruz. Ağzımdan kesinlikle öyle bir şey çıkmadı böyle bir şart koşmadım. Dedin diyen varsa buyursun gelsin söylesin.” 

Son dönemde Kırıkkale Bürokrasisinde ‘metal yorgunluğu’ diyebileceğimiz bir durum söz konusu. Birçok müdür/amir yerinde duruyor. Görev değişikliği yapılmalı mı?
“İl müdürlerimizle diyalog halindeyiz görüşüyoruz onların bazı talepleri oluyor onlarla ilgili bizde vekilimize aktarıyoruz. Şuana kadar herhangi bir oluşum olmadı benim kendi görüşüp de sıkıntım olduğu il müdürleri olmadı. Varsa benim sıkıntım il müdürüyle görüşürüz sahadan gelen sıkıntıları aktarırız. Yine söylüyorum ben bir kurum amiri değilim. Valimize söyleriz gerekeni varsa yapılacak bir şey yerine getirilir. Sonuçta bizim buradaki amacımız Kırıkkaleli vatandaşlarımıza hizmet.”

Son dönemde Mahir Yılmaz’ın AK Parti’ye geçeceği konuşuluyor. Sizde bir dönem Yılmaz ile çalışmıştınız! Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?
“Mahir bey benim akrabam. Öyle bir şeyi olmadı ben geldiğim günden bu yana. Daha öncesinde teklifler gitti kendisi kabul etmedi. Onun kendine göre siyasi bir düsturu var diyelim. O yüzden de herhangi bir şey yok. 

Başkanlık görevi beni yordu, bana nereden verildi sorusunu kendinize sordunuz mu hiç?
“2014 yılında il başkan yardımcılığı görevini yaptım. Elini taşın altına koymayıp ta dışarıdan eleştirdiğin zaman nasıl yönetilmek istiyorsan onu yapmış oluyorsun. Ama içerisine girip de buradaki siyasetin neler yaptığını görünce mecburen kendini zorunlu hissediyorsun vebal olarak görüyorsun. O günden beri de ben görev verildiği taktirde boşluk varsa da ben kendimde isterim. Daha doğrusu kesinlikle bu görevi almak gerekiyor ben bu döneme bile bile geldim bu görevi almakta bile bile ısrarcı oldum. Devlet bekası için partimiz için Cumhurbaşkanımızın yükünü almak için.” 

İl başkanlığını nasıl bir kişiye bırakmak istersiniz?
“Liyakat sahibi olacak herkesi kucaklayacak yeri geldiğinde yumruğu vuracak yeri geldiği zaman eğilecek. Geldiğim günden beri de elimden geleni yapmaya çalışıyoruz bizde insanız elbette hatalarımız olmuştur ama bunları toparlayacağımıza inanıyorum. Kırıkkale nezdinde AK Parti siyasetinde birlik ve beraberliğin olması uyumun olması Kırıkkale için büyük bir avantaj. Cumhurbaşkanımızın onayıyla bu görevi aldım. Hayırlı günler bizi bekliyor. Ülke olarak sancılı dönemden geçiyoruz bunu kabul ediyoruz. Bu sancılı dönemden kurtulmanın yolu yine AK Parti yine Recep Tayyip Erdoğan.
Haber: Ahmet Gökdemir 
 


622752122d436.ak-parti-il-baskani-roportaj-2.JPG

622752123d715.ak-parti-il-baskani-roportaj-1.JPG

6227521629bb7.ak-parti-il-baskani-roportaj-3.JPG

62275225d002e.ak-parti-il-baskani-roportaj-4.JPG

6227522acb296.ak-parti-il-baskani-roportaj-5.JPG

62275232c41e9.ak-parti-il-baskani-roportaj-6.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya