Kadınlarda en çok görülen kanser türü

Kadınlarda en çok görülen kanser türü
Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, “Ekim Ayı Meme Kanser Bilinçlendirme Etkinlikleri” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gazetekale / Burak Çalışkan

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü, “Ekim Ayı Meme Kanser Bilinçlendirme Etkinlikleri” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Ülkemizde, kadınlarda en sık görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu belirten İl sağlık Müdürlüğü, yayımladığı mesajda; “Meme kanseri, ülkemizde kadınlarda en sık görülen kanserdir. Erken evrede tespit edilmesi mümkün olan bu kanser ile mücadelede, toplumun bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Bu amaçla 2004 yılından beri “Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme Etkinlikleri” yurt genelinde düzenlenmektedir.” dedi.


Meme kanseri belirtilerinin iyi takip edilmesi gerektiğini vurgulayan İl Sağlık Müdürlüğü; “Meme kanseri ileri dönemlere gelene kadar belirti vermeyebilir. Meme kanserine erken dönemde tanı konması, tedavinin başarıya ulaşma ve hayatta kalma şansını arttırmaktadır. Erken teşhiste en önemli faktör, kişinin bu konuda bilinçlenmesidir. Erken tanı için şu yöntemler uygulanmaktadır; 20-40 yaş arası: ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapılmalıdır. Meme kanseri belirtilerden biri görüldüğünde vakit geçirmeden doktora başvurulmalıdır. Ayrıca iki yılda bir doktora meme muayenesi için gidilmeli ve 40-69 yaş arası kadınlar iki yılda bir mamografi çektirilmelidir.” ifadelerini kullandı. 

KANSERSİZ YAŞAM ELİNİZDE
Kırıkkale’de ücretsiz olarak kanser taraması yaptıklarını belirten İl Sağlık Müdürlüğü; “İlimizde Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezinde (KETEM) ve Mobil Kanser Tarama Aracımızda ücretsiz olarak mamografi çekilmekte; ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri ve broşürleri de ücretsiz olarak verilmektedir.
Ay boyunca yapılan bilinçlendirme etkinlikleri kapsamında halkımızın kanser konusunda farkındalığının artırılması için 13.10.2019 tarihinde oynanan ilimiz futbol takımımız Kırıkkale Büyük Anadolu Spor – Keçiören Bağlum Spor maçı öncesinde “Kansersiz Yaşam Elinizde, Kanserden Korunabilirsiniz” sloganlı pankartla sahaya çıkmışlardır. Duyarlılıklarından dolayı Kırıkkale Büyük Anadolu Spor takımına teşekkür ederiz.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.